Muffinsütés, mit ronthattam el?
Figyelt kérdés
Tegnap készítettem csokis muffint, az szépen feljött. A mai citromossal kétszer próbálkoztam, de a végeredmény ugyanaz: lapos, kívül megégett, belül nyers muffin :( A recept, amit használtam:
2 db tojás
1 db citrom - leve és héja
2 cs vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
10 dkg Rama sütőmargarin - vajat írt, de nekem Rama-m volt itthon csak
1 cs sütőpor
20 dkg liszt
2 dl tej
Régi fajta - Karancs 4T - gázsütőm van, így sajnos a sütő hőfokát is csak tippelve tudom beállítani, de 140-160 fok között lehetett.
2015. jan. 31. 19:57
11/14 A kérdező kommentje:
Úgy csináltam, külön a száraz és külön a nedves összetevőket, majd az utóbbihoz adagoltam apránként a száraz keveréket.
2015. jan. 31. 23:14
12/14 anonim válasza:
Próbáld meg a liszt mennyiségét 30 dkg-ra megemelni és esetleg 1 mokkáskanál szódabikarbónát is tegyél még hozzá.
13/14 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam 30dkg liszttel, citrom nélkül, így sikerült. De akkor citromosat hogy csináljak? :-D
2015. febr. 1. 14:37
14/14 anonim válasza:
Valószínüleg citrommal is megy, csak a citrom levét keverd bele a tojás-tej keverékbe és csak utána a lisztes részhez. (lehet, hogy kicsit összekapja a tejes részt, de az nem gond, sok muffinhoz eleve aludttej/joghurt/kefir kell)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!