Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Muffinsütés, mit ronthattam el?

Muffinsütés, mit ronthattam el?

Figyelt kérdés

Tegnap készítettem csokis muffint, az szépen feljött. A mai citromossal kétszer próbálkoztam, de a végeredmény ugyanaz: lapos, kívül megégett, belül nyers muffin :( A recept, amit használtam:

2 db tojás

1 db citrom - leve és héja

2 cs vaníliás cukor

15 dkg kristálycukor

10 dkg Rama sütőmargarin - vajat írt, de nekem Rama-m volt itthon csak

1 cs sütőpor

20 dkg liszt

2 dl tej

Régi fajta - Karancs 4T - gázsütőm van, így sajnos a sütő hőfokát is csak tippelve tudom beállítani, de 140-160 fok között lehetett.


2015. jan. 31. 19:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
28%

140-160 fok??

szerintem pont,hogy túl magas volt a hő,ezért égett meg és maradt a belseje nyers.

2015. jan. 31. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:

Mindenhol 175 fokot írnak. A hőfokot tippeltem, mert mint mondtam, ennél a sütőnél fogalmam sincs, hol hány fok van :S Ennél jobb képet nem találtam, de ilyen maga a panel:

[link]

A középső gomb a sütőé, én a bal oldali ábrától indultam, és az alsó ábra fölé állítottam be pár centivel

2015. jan. 31. 20:13
 3/14 A kérdező kommentje:
Jah igen, és az alsó ábránál van a legkisebb lángja a sütőnek
2015. jan. 31. 20:14
 4/14 anonim ***** válasza:
35%

Nekünk is ilyen sütőnk van.


Én úgy szoktam csinálni, hogy előmelegítem 10 percig kb a sütőt, aztán minimumra veszem és utána teszem be a muffinokat. Eddig sosem égett le.

2015. jan. 31. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
Lehet kapni sütőhőmérőt, vegyél. Anélkül nem lehet rendesen sütni régi sütőben. A muffint előmelegített sütőbe kell tenni, és mikor eléri a 180-at, akkor a legalsóra venni. Biztos, hogy nem 140-160 volt, az nem ég meg.
2015. jan. 31. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
70%

Ha a csokis muffin jó lett, akkor nem a sütövel, a höfokka, vagy sütéssel magával lehet a gond.


Beírnád (vagy linkelnéd) a csokis receptet?


Mert akkor össze lehetne hasonlítani, hoyg mi a különbség köztük.

2015. jan. 31. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
54%

Közepes vagy alacsony hőfokon szoktam sütni a muffint. A tepsit a sütő közepére teszem (nem legalulra).

A citrom összehúzta a sütőport? Csak egy tipp.

2015. jan. 31. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:

7 dkg vaj

10 dkg cukor

2 tojás

2 dl tej

1 kávéskanál mandulaaroma

1 kávéskanál vanília-aroma

25 dkg liszt

6 dkg kakaópor

1 csomag sütőpor

5 dkg tortadara

10 dkg étcsoki


Ez a csokis recept

2015. jan. 31. 20:45
 9/14 anonim ***** válasza:
54%

Ha összehasonlítod a két receptet, akkor észre lehet venni, hoyg a citromosban túl kevés a liszt, a csokisban 20 dkg helyett 25 dkg van, meg még 6 dkg kakaópor, azaz összesen 30 dkg.


Próbáld ki a citromosat 30 dkg liszttel. A höfokon ne változtass, ahogy a csokisat sütötted, úgy jónak kellene lennie.

2015. jan. 31. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
A citromlevet és a sütőport a lehető legtávolabb kell tartani egymástól (mert elreagálnak kémiailag), tehát előbb összekevered a szraz hozzávalókat, utána kevered hozzá nedveset. Illetve az előttem szólóval is egyetértek.
2015. jan. 31. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!