Muffinsütés, mit ronthattam el?
Tegnap készítettem csokis muffint, az szépen feljött. A mai citromossal kétszer próbálkoztam, de a végeredmény ugyanaz: lapos, kívül megégett, belül nyers muffin :( A recept, amit használtam:
2 db tojás
1 db citrom - leve és héja
2 cs vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
10 dkg Rama sütőmargarin - vajat írt, de nekem Rama-m volt itthon csak
1 cs sütőpor
20 dkg liszt
2 dl tej
Régi fajta - Karancs 4T - gázsütőm van, így sajnos a sütő hőfokát is csak tippelve tudom beállítani, de 140-160 fok között lehetett.
140-160 fok??
szerintem pont,hogy túl magas volt a hő,ezért égett meg és maradt a belseje nyers.
Mindenhol 175 fokot írnak. A hőfokot tippeltem, mert mint mondtam, ennél a sütőnél fogalmam sincs, hol hány fok van :S Ennél jobb képet nem találtam, de ilyen maga a panel:
A középső gomb a sütőé, én a bal oldali ábrától indultam, és az alsó ábra fölé állítottam be pár centivel
Nekünk is ilyen sütőnk van.
Én úgy szoktam csinálni, hogy előmelegítem 10 percig kb a sütőt, aztán minimumra veszem és utána teszem be a muffinokat. Eddig sosem égett le.
Ha a csokis muffin jó lett, akkor nem a sütövel, a höfokka, vagy sütéssel magával lehet a gond.
Beírnád (vagy linkelnéd) a csokis receptet?
Mert akkor össze lehetne hasonlítani, hoyg mi a különbség köztük.
Közepes vagy alacsony hőfokon szoktam sütni a muffint. A tepsit a sütő közepére teszem (nem legalulra).
A citrom összehúzta a sütőport? Csak egy tipp.
7 dkg vaj
10 dkg cukor
2 tojás
2 dl tej
1 kávéskanál mandulaaroma
1 kávéskanál vanília-aroma
25 dkg liszt
6 dkg kakaópor
1 csomag sütőpor
5 dkg tortadara
10 dkg étcsoki
Ez a csokis recept
Ha összehasonlítod a két receptet, akkor észre lehet venni, hoyg a citromosban túl kevés a liszt, a csokisban 20 dkg helyett 25 dkg van, meg még 6 dkg kakaópor, azaz összesen 30 dkg.
Próbáld ki a citromosat 30 dkg liszttel. A höfokon ne változtass, ahogy a csokisat sütötted, úgy jónak kellene lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!