Mit ronthattam el?
Sziasztok.
Kinéztem ma egy linzer aprósütit.Mindent úgy csináltam,ahogy irta,szépen össze is állt a tészta,de mikor sült,akkor szinte szét folyt a tepsiben...olyan,mint a lapcsánka...gázsütőm van.
Mi lehet a gond?
Pontos recept?
Amúgy így elsőre túl sok volt a zsiradék, azért folyt szét.
Szaggatni kellett vagy hogy került a tepsibe?
30dkg liszt
25dkg margarin
15dkg porcukor
2 ek kakao
1 tojássárgája
késhegynyi sütőpor
izles szerint fahéj
Linzer tésztát készitünk,2 órára a hűtőbe tesszük a kész tésztát.Kinyújtjuk 5 mm vastagra,kiszaggatjuk,sütőpepirral bélelt tepsibe kisütjük-170fokon 10-12 percig.
Lehet, hogy tényleg sok volt a margarin. én mindig 30-20-10 arányban szoktam a liszt-margarin-cukor részt.nem szoktak deformálódni a kiszaggatot sütik.
Azért ki ne dobd, könyveld a "ronda, de finom " kategóriába:)
:)) Rendben,köszi
Megfordult a felyemben,hogy kidobom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!