Mit ronthattam el? Muffint akartam sütni szilikonos formába. Olyan receptet kerestem, amit már többen kipróbáltak. Mindent az előírásnak megfelelően csináltam és mégsem sikerült. Darabokban tudtam csak kiszedni a formából.
Figyelt kérdés
2009. aug. 14. 06:43
1/11 anonim válasza:
Írd le a receptet,mert így nehéz bármit is mondani.
2/11 A kérdező kommentje:
Hozzávalók:
15 dkg liszt,
2 tojás,
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
3 evőkanál barackíz,
fél csomag sütőpor,
5 dkg keserű kakaópor,
5 dkg tört étcsokoládé
Elkészítés: Keverd össze a hozzávalókat, hogy a tészta szép sima legyen. Robotgéppel is lehet keverni, úgy még gyorsabb. Adagold ki a 12 muffinformába, majd 170 fokon süsd meg /kb. 20-25 perc/.
2009. aug. 14. 07:06
3/11 anonim válasza:
papírt tettél bele? nekem nem szilikonos van, lehet, h abba nem kell, de ezt a receptet már 1000szer megcsináltam, mindig jó lett. ha papírba teszed, akkor a formából kijön ugye, aztán a papírt le lehet róla simán szedni.
4/11 e-ditta válasza:
A formát nagyon jól ki kell kenni, és ha kisült, kb 10 percig hagyni pihenni - utánna ki tudod venni. A papir is jó, de én nem szeretem, ha papirból kell kieszegetni.
5/11 A kérdező kommentje:
Nem tettem bele papírt, úgy tudom, a szilikonosba nem kell. jól kikentem margarinnal és vártam, amíg kihűl, csak utána próbáltam kiszedni.
Akkor most vagy velem van baj, vagy a formával :D
2009. aug. 14. 07:48
6/11 anonim válasza:
A formával van baj. Nagy parasztvakítás a szilikon forma. Kell bele a papír. A kikenés nem elég. Én is csináltam már ezt a receptet és nincs vele baj.
7/11 A kérdező kommentje:
Szóval akkor én is paraszt vagyok...köszi.
2009. aug. 14. 08:13
8/11 anonim válasza:
a szilikon egy szar, kell a papír!
vagy ki kell vajazni, de akkor nagyon olajos lesz. Inkább maradnék a papírnál
9/11 anonim válasza:
Érdekes, nekem mindíg kijön a szilikonos formából a muffin, pedig se papírt nem teszek bele, és ki sem kenem, ugyanis a szilikonos formákat pont ezért találták ki, hogy ne kelljen kenegetni. Forrón és hidegen is kijön egyben belőle nekem.
10/11 anonim válasza:
10:34-nek
akkor szerintem oszd meg a kérdezővel a receptet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!