Egészben sült kacsa - mit ronthattam el?
Sütöttem most egy egész kacsát. Mindent úgy csináltam, ahogy a recept írja: almát raktam a hasüregbe, két darab burgonyát és egy darab hagymát nagyobb darabokban alá tettem, fehérboros vizet öntöttem alá, a kacsa mindkét oldalát és belsejét is megfűszereztem (só, bors, majoranna) és hagytam így az egészet egy fél, háromnegyed órát. Ezután sütöttem kb 200 fokon 1 óra 15 percet alufólia alatt, majd levettem a fóliát, a sütő levettem olyan 180 fokra, kb 15 percenként kenegettem mézes-fehérboros mártással. Összességében kicsit több mint két órán keresztül sütöttem.
Ez a kacsa nekem nem igazán megsült, hanem megfőtt. Ráadásul egy csomó zsírt kellett leöntenem az utolsó fél órában. Egyáltalán nem lett ropogós, ahogy a legtöbb recept írta. Mit rontottam el, valaki tudja?
A válaszokat előre is köszönöm!
Amikor a fóiát (födőt) levesszük a husiról, olyankor vesszük alatta nagyobb fokozatra a hőt, hogy attól kezdve mielőtt párologjon el a még benne levő víz és nem fordítva.
Valóban, csak a saját zsírjával kellett volna locsolgatnod, nem egyéb vizes folyadékkal.
Szerintem (ha még nem fogyott el), nyugodtan visszateheted a sütőben, és piríts rajta, minden beborítás nélkül szép piros, ropogósnak kell neki lennie.
Én megpróbálnám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!