Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » S. O. S. Mit ronthattam el?...

S. O. S. Mit ronthattam el? Nem kel a tésztám.

Figyelt kérdés

Ezt a receptet csinálom (életem első pogija): [link]

Mindent úgy csináltam, ahogy le van írva, de már csak 10 perc van hátra a kelésből és még mindig ugyanakkora :(:(

Segítenétek?

Sürgős!!


2010. szept. 4. 15:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha 19 fok van a lakásban, és ott próbálod keleszteni, az lesz a gond. Csinálj meleget neki, vagy a sütőt melegítsd 30 fokra és tedd be. Az idő miatt ne aggódj, semmi baja nem lesz, ha nem tartod be.
2010. szept. 4. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
nem felejtetted el belerakni a cukrot, amikor kelesztetted az élesztőt?
2010. szept. 4. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Nem tudom hány fok van, de akkor megpróbálom melegebbre rakni (sütőbe nem merem rakni, mert műanyag edényben van). Remélem nem lesz baja a mozgatástól.

Köszi a segítséget!

2010. szept. 4. 15:07
 4/7 A kérdező kommentje:

Beleraktam a cukrot, de azt mondjuk nem tudom,hogy maga az élesztő felfutott-e rendesen. :( Nem egész élesztő kellett bele, én meg még csak olyat láttam felfutni. De ott volt a tej tetején a sok élesztő.

Viszont azt nem tudom,hogy a cukorral, liszttel el kellett volna-e keverni. (Én nem tettem).

Köszi a válaszokat!

2010. szept. 4. 15:08
 5/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Tuti a hőmérséklet lesz a baj. Én az élesztővel már sokszor nem is vacakolok sokat. A szárítottat simán csak a liszt közé szoktam keverni, mégis megkel. 30 fokra nyugodtan beteheted a műanyagot is, vagy nyisd ki a sütőajtót és tedd oda az ajtóba.
2010. szept. 4. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Anyukámnak az volt a praktikája, hogy hidegben fogott egy edényt, megtöltötte meleg vízzel, rárakta a tésztás tálat és úgy kelesztette a tésztát. Ha sietett is így kelesztett.
2010. szept. 4. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Betakargattam és utána már jobban kelt, bár előtte es feljött kicsit :)

Az első tepsivel már ki is sült (tovább tartott, mint 25 perc) és isteni lett. Mindenkinek ajánlom a receptet!

2010. szept. 4. 17:02

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!