Ha törik a sütemény tésztám, akkor mi kell még bele, liszt vagy zsiradék?
Piramis nevű sütit szeretném "egészséges" változatban.
Az eredeti tészta (1 rúdhoz):
1 tojás
1, 5 ek méz
2, 5 dkg zsír
25 dkg kristálycukor
2 ek tej 1 kk szódabikarbóna
Ezt kell lassú tűzön addig főzni, amíg habos lesz, majd hozzá 30 dkg liszt.
Én a zsír helyett tettem 1, 5 dl olajat (összességében így is zsírosnak nézett már ki a tészta, ami már megsült, de porlad szét:S).
A cukor helyett 2, 5 dkg fruktózt ill. folyékony édesítőt.
Persze emellé még tk lisztet.
Van ötlet, hogy miért porlad? :(
az olaj is más mint a zsír és a cukor is mint az édesítő.
Inkább csináld vajjal, ne olajjal. és az a kicsi cukrot nyugodtan tedd bele. Attólmég egészséges lesz
ha nem vagytok cukorbetegek, akkor a cukor az egészségesebb a vegyszereknél! inkább kevesebbet együnk, kevésbé cukrosat -de ne vegyszereket!
(a cukorbetegek kénytelenek használni)
Azért gondolom nem egydülnyomod be a tepsi süteményt.
annyi cukor meg a túró rudiban is van,amennyi rád jut
Én is édesítőket használtam még a kisfiamnál is aztán egyik nap jött a védőnő és jól leszidott, hogy ugyan nem kell túlzásba vinni de az agy működéséhez kell valamennyi.
Ha sütők én is kb. a felét teszem bele mint amit a recept ír vagy nádcukorral helyettesítem de a cukorpótlók mind rákkeltők és sajnos érdemes ezt manapság figyelni és nem kockáztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!