Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit ronthattam el? (karamell...

Mit ronthattam el? (karamell készítés)

Figyelt kérdés

Sütihez kellett volna. Összeöntöttem a cukrot, a tejet és a ramat. Elkezdtem melegíteni (kis lángon). 1 óra főzés után elkezdett barnulni (nem lett szép barna). Végeredmény olyan állagú, mint amikor a méz megkristályosodik.

Mit ronthattam el?

2012. júl. 21. 08:33
 1/7 anonim válasza:
0%
esetleg sok sugar-t tehettél bele.:)
2012. júl. 21. 08:51
 2/7 anonim ***** válasza:
Előszőr a cukrot meg kell karamellizálni, ez 1-2 perc, majd felönteni a tejszinnel és addig keverni, míg a cukor fel nem olvad, kicsit besúríteni, majd levenni a tűzről és hozzákeverni a vajat, utána hűtőbe tenni pár órára.
2012. júl. 21. 08:52
 3/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, nem írtad, hogy karamell krémet, vagy öntetet akartál csinálni?
2012. júl. 21. 08:53
 4/7 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam ramat tenni bele.Csak tejszínt, cukrot, meg egy kis tejet.És kicsi lángon kb 2,5-3 órát kell főzni (mennyiségtől függően).Én egyébként tepsibe szoktam önteni a maradékot, még langyosan felkockázom, és olyan lesz, mint a bolt karamellcukor.
2012. júl. 21. 09:43
 5/7 anonim ***** válasza:
52%
Ott rontottad el, hogy margarint tettél bele... semmi keresnivalója benne, azzal nem fogsz öntetet készíteni. Vajjal csináld.
2012. júl. 21. 10:52
 6/7 A kérdező kommentje:

Twix- szeletet csináltam. Így írta a recept.

Majd legközelebb jobban fog sikerülni :)

2012. júl. 21. 10:55
 7/7 anonim ***** válasza:

Én karácsony előtt akartam házi karamellát tejszínből cukorból, ahogy a recept írta.

de nincs az a karamell recept, amiért én még egyszer két és fél órát a gáz mellett álljak, és kevergessem, lessem, hogy mikor lesz belőle sűrű cucc.azt is "csak" össze kellett önteni és várni, keverni, várni, keverni...

Végül sikerült, de a szabadidőm ennél sokkal drágább, ha pocsékba megy...:))

Azért kitartást :)

2012. júl. 21. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!