Tésztához értők? Mitől lesz a tortilla tészta "szakíthatatlan"?
Hogyan készíthetnék házilag wrap tésztát?
Olyasmi mint a palacsintatészta,
csak 4x erősebb, bármit bele lehet csavarni.
Tudom, hogy lehet venni a metróba, de abba nem tudom mi van, xanthán gumit meg kaucsukot meg nem szeretnék enni!
Köszi a válaszokat!
Nem állítom, h szakíthatatlan, én így szoktam: 50 g liszt, kevés (mondjuk 5-7g) margarin, pici szódabikarbóna/ sütőpor, és annyi víz, amivel normális (nem ragadós, de nem is szétesős) állagúra lehet gyúrni. Ez a mennyiség egy db, átlagos serpenyőalj méretű laphoz van.
Miután összegyúrtad, fél órát pihentesd nedves konyharuha alatt, majd a gombócot nyújtsd ki jó vékony, kör alakúra, de azért akkorára, h a serpenyőbe/ palacsintasütőbe beleférjen! És zsiradék nélkül süsd meg mindkét oldalát! Hogy meddig kell sütni, már nehezebb kérdés, mert ha túl ropogós lesz, akkor ugye nem lehet formázni, mert széttörik. Úgyhogy én mikor kiszedem a serpenyőből, egy pár percre ráborítok egy fedőt, v egy másik tányért, h egy kicsit puhuljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!