Könnyen elkészíthető husis zoldséges tészta, ami finom is?
Nekünk gyakori tepsis tésztás kajánk a következő.
csíkokra vágott csirkemellet ( bármilyen más sovány húst, esetleg jó virslit) hagymán megpirítok. közben kifőzök fél kiló bármilyen, pl penne, szarvacska , csavart tésztát. leszűröm.
a megpuhult hagymás husihoz teszek egy 450 gr-os mexiói keveréket, vagy, ami van otthon, gomba, kukorica, borsó stb. kb fél kilónyi. összekeverve a hússal, puhára párolom.
ha kész a tésztával egy nagy keverőtálban összekeverem, sózom, borsozom, bazslikom, majoranna ízlés szerint.
egy 450 gr-os tejfölt ráöntök és 2-3 tojást. ezzel is jól átkeverem, jó trutyis legyen.
egy vajazott tepsibe öntöm, szépen elsimítom és a tetejét bőven megszórom reszelt sajttal.
forró sütőbe tolom és a sajt pirulásáig sütöm. nagyon finom ez a zöldséges- tésztás tepsis husi. és nagyon kiadós is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!