Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nagyon finom pizza tészta...

Nagyon finom pizza tészta recept? Nem vagyok már kezdő, de nekem sosem akar sikerülni a tészta, nem igazán ízlik.

Figyelt kérdés
2011. aug. 15. 14:46
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Nem guglis receptet szeretnék hanem kiprobáltat!
2011. aug. 15. 14:47
 2/12 anonim ***** válasza:

Én egy éve mindig ezt a pizzatésztát csinálom, számtalanszor


[link]

2011. aug. 15. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi.Kipróbálom,hátha nekem is sikerül.
2011. aug. 15. 15:03
 4/12 anonim ***** válasza:
Annyit fűznék hozzá, feleannyi hozzávalóval kb.: 3 átlagos pizza jön ki. Élesztőt futtasd fel kb.: 1deci vízben, utána még egy deci víz elég is lesz a normális állagért.
2011. aug. 15. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
Szívesen, jó lesz :)
2011. aug. 15. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

[link]


nekem ez vált be, pizzának csinálom, pizzakrémmel, feltétekkel

de csináltam már így is, nagyon jó lett!!!!

2011. aug. 15. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

Ami nekem mindig bevált, és rengeteg dicséretet kaptam (pedig tök kezdő vagyok a sütés-főzésben).


Hozzávalók:

1,1-1,3 kg liszt,

2-3 evőkanál só,

1-2 evőkanál szárított oregánó,

szárított élesztő (az 1 kg liszthez megfelelő mennyiség),

2 teáskanál cukor,

6 dl langyos víz,

7-8 evőkanál olívaolaj,


Két tálra van szükségünk. Az egyikbe beleteszek 1 kg lisztet, hozzáadom a sót, az oregánót, és ízlés szerint további fűszereket (pl. őrölt csilipaprikát, frissen őrölt borsot) teszek bele. A másik, nagyméretű tálba beleszórom a szárított élesztőt és a cukrot, keverés mellett hozzáöntöm a 6 dl langyos vizet, majd beleteszek 6 evőkanál olívaolajat. Ha már nagyjából csomómentes, szép lassan beleöntöm a másik tál tartalmát. 15-20 percig szoktam gyúrni, géppel állítólag 5-10 perc elég. Ha ragad, némi liszttel megszórom. Mikor már kellően levegős a massza, vékonyan kiolajzom a nagy tálat, beleforgatom a tésztát, lefedem, és beteszem a 40-50 fokos sütőbe.

1-2 óra után kiveszem, alaposan átgyúrom. A teteje ilyenkor repedezett, az oldala olajos, a közepe ragadós szokott lenni. Addig kell gyúrni, amíg egyforma nem lesz - szükség esetén lisztet szórok rá.

Ha kész, ecsettel beolajozom a tepsit, majd kinyújtom a tésztát, megpakolom feltéttel (sajtot sosem teszek rá, mert utálom), és 200-220 fokon kisütöm. Ezután már csak arra kell figyelni, hogy ne hagyd benn túl sokáig, mert megkeményedik a tészta.



Utoljára tegnap este sütöttem, és most is alig győzték dicsérni.

2011. aug. 15. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek megfogom csinálni lehet így sorjába:)))
2011. aug. 15. 17:47
 9/12 anonim ***** válasza:
Én legutóbb lángostésztából csináltam, úgy is finom lett :)
2011. aug. 15. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
Próbáld ki először amit írtam, ma is megcsináltam :) Jó lett nagyon, lehet venni tescoban meg egyéb áruházban ilyen dr.oetker instant élesztőt, egy zacsi fél kiló liszthez elég, és ugyanúgy fel tudod futtatni, célszerű bevásárolni így nem kell foglalkozni vele, hogy eláll e az élesztő vagy nem és mindig lesz kéznél ha kedved támad sütögetni. Én most raktam ilyen pizza fűszert a tésztába, jó lett vele.
2011. aug. 16. 02:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!