Nagyon finom pizza tészta recept? Nem vagyok már kezdő, de nekem sosem akar sikerülni a tészta, nem igazán ízlik.
Hali,
tudom már régi kérdés, de gondoltam írok 1 nagyon finom tésztát:
2 db 30 cm-es pizzatésztához:
50 dkg fehérliszt,3 evőkanál olaj,2 kiskanál cukor, só 15 gramm, fél élesztő budafokiból vagy instantból 1 zacskó 7 grammos.
315 ml víz langyos nem forró! (kézmeleg)ez azért fontos mert forró vízben elpusztul az élesztőgomba hidegben meg nehezn indul be az élesztő.
a cukrot a vízzel és az élesztővel összekevered picit vársz kb 5-10 perc míg elkezd habozni ráöntöd az olajat a lisztet a sót összedolgozod. én kenyérsütővel szoktam dagasztóprogram ami másfél óra.
ez egy nagyon finom olasz pizza tészta alap.
pizzasütőformában kinyujtod a felét és 200 fokon hőlégkeveréses sütőben 15 perc alatt megsül.gázsütőben kb 4 es fokozat.A feltétekkel vigyázz mert a túlságosan nedves feltétek eláztathatják a pizzát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!