Milyen tészta az ami nagyon finom és szivecske alakot tudok belőle kimetszeni?
édes v sós tésztát szeretnél?
mindenképp gyúrott tésztára tippelek, a kelt tészták nem maradnak szabályos alakúak sütéskor
müanyag kis szivecskealaku tésztaszaggatóm van!
Valami olyan tészta kellene mint a csokis sütiknek amit a TV mutogatnak az amerikai filmekben:)
keress rá a linzertésztára, és abból szaggathatsz szív alakú sütiket. halványra kell sütni, kihűlve sokféleképpen díszitheted, cukormázzal+ színes gyöngyökkel, de plvasztott csokival is megmintázhatod, vagy éppen bevonhatod.
nagyon egyszerű, hidd el:)
sok sikert!
ha nincs kedved vagy időd keresgélni, az alaprecept, amit én használok
30 deka liszt
20 deka vaj/margarin
10 deka porcukor
1 teéskanál sütőpor
1 tojás sárgája
egy-két kanál tejföl, hogy könnyebb legyen összegyúrni.
a hideg vajat apró kockákra vágom és összemorzsolom a liszttel. amikor daraszerűen egynemű, akkor hozzáadom a sütőport a porcukrot a tojássárgát és kezdem összegyúrni. ilyen ott van mellettem a tejföl és csak egy kanállal teszek bele először. lehet, hogy elég is, hogy jó rugalmas
legyen a tészta. fél órát pihentetem a hűtőben, majd
kb fél centisre kinyújtva szaggatok formákat. a formát minden darabnál lisztbe kell mártani.
előmelegített sütőben kb 15 perc alatt szép aranyszínűre sül.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!