Aki már sütött isteni finom PIZZÁT, az leírná nekem a tészta receptjét?
Én így készítem, nagyon finom!:
40 dkg liszt
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
fél kocka friss élesztő vagy 1 csomag szárított
4 evőkanál olaj
kb. 2,5-3 dl langyos víz
Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatom (a szárítottat csak elkeverem a liszttel), a liszthez hozzáadom a sót, olajat, és a felfuttatott élesztőt, és még 1,5-2 dl langyos vízzel könnyű, rugalmas tésztát dagasztok. 40-50 percet letakarva kelesztem, kinyújtom, kiolajozott gáztepsibe teszem, és villával megszurkálom. Ezután előmelegített 180 fokos sütőben 10 percig elősütöm, majd rárakom a szószt, feltétet, sajtot, és még kb. 20 percig sütöm. Az elősütés azért jó, mert így a feltét nem áztatja el a tésztát. Ez egy nagy gáztepsire vagy 2 kisebb pizzára való mennyiség.
Szia!
Én így készítem a pizzát,azt hazudják mindig, hogy "isteni" finom!:D
3 dl víz
2 dl tej
0,5 dl olívaolaj
2 evőkanál cukor
5dkg(1 kocka)élesztő
80 dkg finom liszt
20 dkg rétesliszt
1 csapott evőkanál só
A cukros langyos tejben felfuttatod az élesztőt.Hozzáöntöd a langyos vizet és az olajat.Hozzáteszed a lisztet és a sót,majd alaposan szép hólyagosra dagasztod,amíg a tészta már a kezedhez sem ragad.
Bő egy órát langyos hőmérsékleten, letakarva keleszted !
Ha megkelt,formázod,rárakod a feltéteket,a szélét tojássárgával megkened,vársz öt percet,és mehet a sütőbe!
Jó meleg sütőben (180-200 fokon vagy a 3. fokozaton)15-20 perc a sütési idő.
A dagasztás nagyon fontos,sokat ront a tészta minőségén ha az nincs kidolgozva!
Minden jót!:)
Köszönöm mindkettőtöknek!
Aranyosak vagytok.
250 g kenyérliszt vagy búzaliszt
250 g rétesliszt
2,5dl folyadék (fele tej, fele víz)
2,5g élesztő
2 kk cukor
2 kk só
1 ek olíva olaj
A tejbe kell a cukor és az élesztő!:) Azt a szokott módon langyos tejbe és megvárni, hogy szépen feljöjjön!
Szerintem ez a pizza tészta a legjobb azok közül,amiket eddig kipróbáltam!:)
OFF.Bocsánat.
A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:58
Kipróbálnám a recepted,mert nagyon jól hangzik.Az élesztő dkg ugye?
Hupsz...:$
25 gramm :) egynek a fele maygarul :D
és jó lett?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!