Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » New York-i sajttorta Szerintet...

New York-i sajttorta Szerintetek hol ronthattam el?

Figyelt kérdés

A recept, ami szerint dolgoztam, azt írja (többek között), hogy mikor először sütőbe helyezzük a tortát, 15 percig 250 fokon kell sütni. Nem írja, hogy milyen sütésen, ezért légkeverést választottam, viszont ettől 10 perc alatt leégett a teteje.

Ezután alsó-felső sütésre kapcsoltam, és mérsékeltem a hőfokot az előírások szerint 125 fokra. Így sütöttem -szintén a recept szerint- 75 percig.

A torta ugyan megsült, bár a kekszes alja nagyon morzsás, darabos lett, a közepe pedig eléggé krémes.

Nem egészen világos, hogy miért így sikerült annak ellenére, hogy mindent a recept szerint csináltam.

Vannak esetleg tuti tippjeitek arra az esetre, ha még egyszer nekiveselkednék?

Előre is köszönet!!!



2013. okt. 17. 16:46
 1/5 anonim ***** válasza:

A légkeverés volt valószinüleg a gond.


HA a receptben nem írják, akkor alsó-felsö fütést kell használni, mert a légkeveréses kb 20-25 fokkal melegebben "hat". Ha egy receptben nem légkeverés van megadva, akkor légkeveréssel ennyit kell a höfokon csökkenteni.


Ezen kivül sok függ attól, hogy milyen krémtúrót (vagy ami a receptben van) használsz, met a különféle zsír és nedvességtartalom sokat számít abban, hogy mennyi ideig kell ténylegesen sütni, meg az sem mindegy, hogy milyen kekszet használtál.


Ha a receptet belinkeled, többet lehet segíteni.

2013. okt. 17. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm az infókat, most már számomra is sokkal világosabb, hogy mi volt konkrétan a hiba. Ugyanis előmelegítettem a sütőt 250 fokon, és így dobtam be a sütőbe.

A recept egyébként nem írja, hogy milyen sütést kell alkalmazni, szóval gondoltam, talán jó lesz a légkeverés is.


A receptet interneten nem találtam sehol, próbáltam utána nézni egyfajta bebiztosításképp, de sehol.

A magyar Holló és Társa Kiadó: Sütemények és torták c. könyvében találtam.


Ím a recept:

10 dkg vaj

17,5 dkg korpás vajas keksz (erre a célra Korpovitet vettem)

1,25 kg tejszínes krémsajt

22 dkg cukor (én porcukrot használtam)

3 evőkanál liszt

1-2 teáskanál reszelt citrom-és narancshéj

pár csepp vaníliaaroma

5 tojás + 2 tojássárgája


1) A vajat megolvasztjuk. A forma alját kibéleljük sütőpapírral. A kekszet sodrófával szétmorzsoljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal. Beletöltjük a formába, és belenyomkodjuk - 10 percre hűtőbe tesszük.


2) A sütőt 250 fokra előmelegítjük. A krémsajtot simára keverjük a cukorral, a liszttel, a citrom-és narancshéjjal meg a vaníliaaromával. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgákat. A masszát a tésztalapra kenjük, elsimítjuk, és a sütőben 250 fokon kb. 15 percig sütjük. A hőmérsékletet 125 fokra mérsékeljük, és a süteményt 75 perc alatt megsütjük.


3) Eztuán kicsit hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából. Tálalás előtt tegyük hűtőbe, egész éjszakára, blablabla....


Mindent eszerint csináltam, és ami azt illeti, szöget ütött a fejemben, hogy talán a Korpovit keksz sem volt tökéletes választás. Továbbá valahol olvastam neten, hogy a tortaforma alá érdemes tepsit vagy vmit tenni, nehogy belefolyjon a sütemény a sütőbe. Gondolom, ez sem volt nyerő ötlet... :-/

2013. okt. 19. 20:59
 3/5 anonim ***** válasza:
szerintem nem kell 250 fokon sütni, elég 140 fokon 40 percig.Mielött kiveszed hagyd a tortát a sütőben pihenni 20 percig, különben összeesik, de a sütő ajtaját nyisd ki egy kicsit.
2014. szept. 5. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
rosszul olvastad a receptet, mert előmelegited a sütöt 250 fokra, de mielött beteszed a tortát vedd vissza a hőmérsékletet 140 fokra.
2014. szept. 5. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Gordon Ramsey-nek a receptje fent van és hasonló a tiédhez. az a neve hogy New York Cheese Cake. Szerintem innen vették a receptet. Ő sem írja hogy 250 fokon kell sütni.
2014. szept. 5. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!