Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit ronthattam el?

Mit ronthattam el?

Figyelt kérdés

Rántott csirkemell "lett volna" a vacsora, a csirkemellet szépen felvágtam, kiklopfoltam, bepaníroztam, de amikor megsütöttem őket, és egyet megkóstoltam nem volt teljesen átsülve. :( Megvártam míg forró lesz az olaj, utána lejjebb vettem a hőfokot, olyan szépen sültek.

Amikor észrevettem a bakit, akkor visszapakolgattam őket, de nagyon sötétbarnára kellett sütni ahhoz, hogy teljesen puha legyen, és ne rágós, de sajnos még így is akad köztük olyan, ami nem sült meg úgy, ahogy kéne neki. Nincs égett íze, de idegesít a dolog, mert ilyen a jó pár sütés-főzésben átélt éveimben ilyen még nem történt. Pontosítok, egyszer volt egy hasonló, amikor a sült csirkecombot 5 órán keresztül sütöttem, és még akkor is kemény volt, valószínűsíthető, hogy öreg volt a hús, vagy esetleg tyúkcomb volt, amit nekem csirkeként adtak tovább.

Ezek után mindig megfőzöm előtte, de rántott csirkemellet, sokszor csináltam már, ezért nem gondoltam ilyenre.

Válaszaitokat előre is várom, hogy mi lehetett a probléma, és nagyon köszönöm!


2013. febr. 23. 18:03
 1/6 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem nem rontottál el semmit. Nem volt már "mai csirke".
2013. febr. 23. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
lehet ,hogy öreg csirke volt : Ha rántott húst csinálok bármilyen húsbol akkor elötte pár órára mindig beáztatom fokhagymás tejbe . Izletesebb lesz és kicsit puhit is a húson ..
2013. febr. 23. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 zsizso61 válasza:
100%
Azt írod, rágós. Nem lehet, hogy rosszul szeletelted fel? Át kell vágni a rostokat, ha nem így teszel, akkor akár meddig főzheted-sütheted, rágós lesz.
2013. febr. 23. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
76%

Máskor, ha rántani fogod a húst, (bármilyent )amikor a forró oplajban összkapta a prézlit, fordítsdd meg és tegyél rá fedőt. a hőt ekkor mérsékeld. pár percig fedő alatt süljün, így a párában puhul is. utána már fedő nélkül lehet forgatni a kívánt szín eléréséig.

van, aki világosabban, van aki pirosabban, ropogósabban szereti, ízlés dolga. de az egyszeri lefedés biztosítja, hogy belül is puha omlós legyen.

2013. febr. 23. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Mint az utolso valaszado,en is az egyik oldalat fedö alatt sütöm,igy szepen atsül.
2013. febr. 23. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat!

A fokhagymás tejet sem hallottam még, jó ötlet!

Mindig így vágom őket, tudom hogy minden húst szálirányba kell vágni. Csak most lett ilyen. De a tippeket megfogadom legközelebbre! :)

2013. febr. 23. 18:47

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!