Mit ronthattam el?
Rántott csirkemell "lett volna" a vacsora, a csirkemellet szépen felvágtam, kiklopfoltam, bepaníroztam, de amikor megsütöttem őket, és egyet megkóstoltam nem volt teljesen átsülve. :( Megvártam míg forró lesz az olaj, utána lejjebb vettem a hőfokot, olyan szépen sültek.
Amikor észrevettem a bakit, akkor visszapakolgattam őket, de nagyon sötétbarnára kellett sütni ahhoz, hogy teljesen puha legyen, és ne rágós, de sajnos még így is akad köztük olyan, ami nem sült meg úgy, ahogy kéne neki. Nincs égett íze, de idegesít a dolog, mert ilyen a jó pár sütés-főzésben átélt éveimben ilyen még nem történt. Pontosítok, egyszer volt egy hasonló, amikor a sült csirkecombot 5 órán keresztül sütöttem, és még akkor is kemény volt, valószínűsíthető, hogy öreg volt a hús, vagy esetleg tyúkcomb volt, amit nekem csirkeként adtak tovább.
Ezek után mindig megfőzöm előtte, de rántott csirkemellet, sokszor csináltam már, ezért nem gondoltam ilyenre.
Válaszaitokat előre is várom, hogy mi lehetett a probléma, és nagyon köszönöm!
Máskor, ha rántani fogod a húst, (bármilyent )amikor a forró oplajban összkapta a prézlit, fordítsdd meg és tegyél rá fedőt. a hőt ekkor mérsékeld. pár percig fedő alatt süljün, így a párában puhul is. utána már fedő nélkül lehet forgatni a kívánt szín eléréséig.
van, aki világosabban, van aki pirosabban, ropogósabban szereti, ízlés dolga. de az egyszeri lefedés biztosítja, hogy belül is puha omlós legyen.
Köszönöm a hasznos válaszokat!
A fokhagymás tejet sem hallottam még, jó ötlet!
Mindig így vágom őket, tudom hogy minden húst szálirányba kell vágni. Csak most lett ilyen. De a tippeket megfogadom legközelebbre! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!