Akik először külön megsütik a pizzatésztát, és csak utána teszik rá a feltétet, és azzal tovább sütik, miért csinálják úgy?
Én is szinte mindig egyből ráteszem és egybesül.
Kivéve,ha öcsémék nálunk esznek,akkor neki külön csinálok olyat,hogy a pizzatésztát megsütöm,utána sütöm rá a feltétet,mert ő nem eszi meg ha bele van sülve a pizzaszósz a tésztába.(finnyás gyerek)
Én félig sütöm a pizzatésztát, mert vastag tésztával szeretjük, majd ráteszem a feltétet, és úgy sütöm készre.
A vékony tésztánál jó módszer az együtt sütés, no meg a bolti tésztáknál is, de otthon kelesztett házi vastag tésztásnál másként nem sül át rendesen.
első vagyok
vastag (szerintem a készen kb 3 cm az) tésztásan csinálom,rendes kelesztett tésztából,egybesütve is megsül szépen mindenhol,és tényleg max 20 perc
4-nek
Nem akarok vitatkozni, de egy három centis nyers tészta, a tetején feltéttel se nem kel meg rendesen, se nem sül meg 20 perc alatt. Egyszerűen minden kémiai törvényszerűségnek ellent mondana.
A pizzériákban kb 0.5-1 cm közti a tészta. Nyilván pár perc alatt kész. A 3 centi tényleg vastag, nem is képes átsülni.
Az enyém kb 2 centis, amikor megsül, tehát nem vékony nem vastag. de mindig nyersen kenem meg a szósszal és pakolom meg.
Nekem is kb 20 perc alatt tökéletesre sül.
Talán egyszer próbáltam elősütni, de nem volt olyan szaftos, homogén , mint nyersen megrakva.Mi szeretjük, hogyha beivódik a feltét a pizzatésztába.
Persze minden ízlés dolga,ettem már valakinél olyan pizzát is, hogy ropogott, mint a keksz. Ők úgy szerették:)
Én nagyon vékony, max fél centiset sütök, ehhez még 20 perc is sok.
Az esetben szoktam külön sütni, ha le akarom fagyasztani a tésztát.
"beivódik a feltét a pizzatésztába. "
Sokáig hittem, hogy az a nedves rész azért van, mert a feltét szaftossá tette alatta a pizzát. Egészen addig, amíg egy ismerősöm fel nem hívta rá a figyelmemet, hogy a tészta nyers. Ha jobban megnézi az ember, tényleg az. Persze van aki a nyerset is szereti.
Drága ne kötözködj már a te elméleteddel !! A kritikus uram a fejemhez is vágná, ha nyers pizzád tálalnék neki...
És talán megtudom különböztetni a nyerset, a szaftostól.A szósz, a hagyma, a rátett tarja, kolbász , akármi a sütés során ad annyi együttes finom szaftot, amiből a kelttészta simán felvesz, és nem fenékig ilyen, csak egy kis rétegben a feltétek alatt.
És másokról sem feltételezném, hogy nem vennék észre, ha nyers maradt volna a tésztájuk...
Belőled a merő rosszindulat sugárzik, ami káros a környezetre! Légy szíves fogj vissza az arrogáns stílusodból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!