Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Akik először külön megsütik a...

Akik először külön megsütik a pizzatésztát, és csak utána teszik rá a feltétet, és azzal tovább sütik, miért csinálják úgy?

Figyelt kérdés
Én a nyers tésztára rakom a feltétet, és 20 perc alatt tökéletesre sül.

2014. márc. 5. 11:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is szinte mindig egyből ráteszem és egybesül.


Kivéve,ha öcsémék nálunk esznek,akkor neki külön csinálok olyat,hogy a pizzatésztát megsütöm,utána sütöm rá a feltétet,mert ő nem eszi meg ha bele van sülve a pizzaszósz a tésztába.(finnyás gyerek)

2014. márc. 5. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
egyszerre sütöm. kb 20 perc és kész van
2014. márc. 5. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én félig sütöm a pizzatésztát, mert vastag tésztával szeretjük, majd ráteszem a feltétet, és úgy sütöm készre.

A vékony tésztánál jó módszer az együtt sütés, no meg a bolti tésztáknál is, de otthon kelesztett házi vastag tésztásnál másként nem sül át rendesen.

2014. márc. 5. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok

vastag (szerintem a készen kb 3 cm az) tésztásan csinálom,rendes kelesztett tésztából,egybesütve is megsül szépen mindenhol,és tényleg max 20 perc

2014. márc. 5. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
23%

4-nek

Nem akarok vitatkozni, de egy három centis nyers tészta, a tetején feltéttel se nem kel meg rendesen, se nem sül meg 20 perc alatt. Egyszerűen minden kémiai törvényszerűségnek ellent mondana.

A pizzériákban kb 0.5-1 cm közti a tészta. Nyilván pár perc alatt kész. A 3 centi tényleg vastag, nem is képes átsülni.

2014. márc. 5. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
68%

Az enyém kb 2 centis, amikor megsül, tehát nem vékony nem vastag. de mindig nyersen kenem meg a szósszal és pakolom meg.

Nekem is kb 20 perc alatt tökéletesre sül.

Talán egyszer próbáltam elősütni, de nem volt olyan szaftos, homogén , mint nyersen megrakva.Mi szeretjük, hogyha beivódik a feltét a pizzatésztába.

Persze minden ízlés dolga,ettem már valakinél olyan pizzát is, hogy ropogott, mint a keksz. Ők úgy szerették:)

2014. márc. 5. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon vékony, max fél centiset sütök, ehhez még 20 perc is sok.

Az esetben szoktam külön sütni, ha le akarom fagyasztani a tésztát.

2014. márc. 5. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
24%

"beivódik a feltét a pizzatésztába. "

Sokáig hittem, hogy az a nedves rész azért van, mert a feltét szaftossá tette alatta a pizzát. Egészen addig, amíg egy ismerősöm fel nem hívta rá a figyelmemet, hogy a tészta nyers. Ha jobban megnézi az ember, tényleg az. Persze van aki a nyerset is szereti.

2014. márc. 5. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
68%

Drága ne kötözködj már a te elméleteddel !! A kritikus uram a fejemhez is vágná, ha nyers pizzád tálalnék neki...

És talán megtudom különböztetni a nyerset, a szaftostól.A szósz, a hagyma, a rátett tarja, kolbász , akármi a sütés során ad annyi együttes finom szaftot, amiből a kelttészta simán felvesz, és nem fenékig ilyen, csak egy kis rétegben a feltétek alatt.

És másokról sem feltételezném, hogy nem vennék észre, ha nyers maradt volna a tésztájuk...

Belőled a merő rosszindulat sugárzik, ami káros a környezetre! Légy szíves fogj vissza az arrogáns stílusodból.

2014. márc. 5. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
24%
Az én hangsúlyozásomban nem volt arrogáns amit írtam, csak egy vélemény. Próbáld úgy olvasni, hogy ne feltételezz rosszindulatot. Meglátod, sokkal jobb lesz olvasni a kommenteket.
2014. márc. 5. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!