A rizst meg szokták mosni főzés előtt? Ha igen, akkor utána hogy pirul meg a nedves rizs az olajon?
Nem mosom én sem soha.
de vannak sokan, akik megmossák, mert így szokták egyszerűen.
Régebben megmostam, de akkor sem tapadt össze. Egy idő után szétválik és akkor jó, akkor lehet ráönteni a vizet.
Lehet, hogy kevés az olaj? Vagy kevés az idő?
Egyébként már nem szoktam mosni, mert feleslegesnek tartom, úgy vettem észre, hogy már nem szokott benne semmi szemét lenni.
Én megmosom mindig - szokás:)Többször is leöntöm róla a vizet, míg teljesen tiszta nem lesz az állaga
Jól lecsepegtetem reggel,tálcán szétterítem, délre megszikkad, akkor olajban üvegesre kevergetem, 2x+1/2 csésze forró vizet töltök rá, s mikor beszívta az összes vizet, akkor tálalásig letakarom egy konyharuhával. Ez olyan görgős lesz, különálló szemekkel.
8-as: a rizs a kalászszemekben van, és nem a földön csépelik ki a szemeket. nem lehet a földtől poros.
Ha megmosod, lemosod róla az értékes vitaminokat.
én mindig megmosom, mégpedig azért, mert volt, hogy nem mostam meg, és volt neki valami fura ize...
na nem is a legdrágább rizs volt!:)
amúgy én nem szoktam megpiritani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!