Miket fogtok a héten és a hétvégén főzni. Heti aktuális kérdés?
A héten hallottam erről az ételről, van is a fagyómban hozzávaló, úgy gondoltam, megcsinálom vasárnapra. Köretként nem rizst, (a héten már ettem eleget), hanem pl. petrezselymes krumplit csinálok mellé!
ma vasárnapi maradék: marha gulyásleves ,sült csirke rizibizi savanyúság.
K:zeller krémleves ,kolbász ,hurka ,bajor párolt káposzta
Sz: rántott hal,sajt, hasáb burgonya
Cs: borsó leves , székely káposzta
P: csütörtöki maradék
Sz: Tárkonyos vad ragú leves,
Szarvasból vadas, zsemlegombóc , sütni pedig lajcsi mézest fogok.
V: maradék
Szülinapi ebéd? Hát nagy kedvencem a tárkonyos raguleves, ehhez csinálnék főételnek egyben sült fokhagymás husit pürével, salival.
Desszertnek : csokipudingos palacsintát gyümölcscsel és tejszínhabba.
Ha nem desszertet, hanem tortát készítenék, akkor valami csupa csokisat.
1-es vagyok!
Persze ezt a kaját el tudod készíteni "minőségi halból" is, pl. harcsa, vagy hekk, akármi, ami nem szálkás!
Ma még van: rakott krumpli maradék, karfiol leves, ha szeretitek lehet hétköznap még egy adag paradicsomos káposzta, vagy éppen paradicsom-leves után krumplis-tészta, lángos, fánk, hasonló is jó egy adag száraz bableves után.
levesnek. Erdei gomba krémleves
Másodiknak pedig : Valami vad pörköltet tudnék elképzelni erdei gombával hozzá krokett ,vagy burgonya gombóc .
süti: csoki krémes megyes képviselő fánk
mézes krémes
lúdláb
pogácsa ,vagy sok magos sajtos rúd,
Jaj nagyon jókat írtatok eddig. Egyik fogásra mindenképpen halat szeretnék,persze szálkamenteset.
De tényleg nagyon jó tippek vannak, lesz időm szemezgetni, és hét közben is főzni valamit.
Utolsótól kérdezem, a "periperi " szósz nem csilispaprikás?
Csak mert érdekelnek a csípős kiegészítők is.
piripiris halkonzervet vettem többször is, abban egy csilipaprika volt.
Köszönöm mindenki válaszát, valamennyi hasznos számomra.
Malnakremlevest csinaltam a hetvegen, turohabbal es malnaszemekkel talaltam. Fagyasztottbol persze, de isteni finom es oriasi siker volt. Most afonyakremlevesen gondolkodom de azt joghurthabbal fogom valamelyik nap.;)
Sutinek szinten hetvegen csinaltam egy vanilias turokremes pitet, nagyon vekony linzertesztaval, amiben a liszt egy reszet daralt dioval potoltam. N.1.!!!:) pedig azert hasznaltam diot, mert keson jottem ra, hogy nem vettem lisztet.;)
A mult heten kokusztejes kokuszkremes levestesztas falatkakat gyartottam, szinten vendegekek keszult, de nem volt idom bonyolultabbra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!