Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rizst meg szokták mosni...

A rizst meg szokták mosni főzés előtt? Ha igen, akkor utána hogy pirul meg a nedves rizs az olajon?

Figyelt kérdés
Nekem a lecsöpögtetett rizs így odatapadt.
2014. febr. 4. 17:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
24%
18.41-es, ezt nem mondod komolyan, ugye, hogy a vitaminokat le lehet mosni valamiről. Akkor a gyümölcsöt se mossuk meg??? Egyébként én mindig megmosom a rizst, egyszer mulasztottam el, akkor gusztustalan szürkés színe lett.
2014. febr. 4. 19:10
 12/21 anonim ***** válasza:

Istenem, itt van már a sáska, aki letarolja mindenki hozzászólását. 50%-ban hasznos, hogy megmossa a rizst, és 50%-ban hasznos, hogy nem mossa meg?Mit kell, és lehet ezen pontozni?Ezek szokások, ki így, ki úgy.

Egyébként én is hajlok a mosásra. Meg kell nézni, milyen a lé, amit leöntünk a mosáskor. Nem szeretném belefőzni.

2014. febr. 4. 19:56
 13/21 anonim ***** válasza:
Nem tudom, ki mit készít rizsből, de én mindig megmosom. Viszont soha nem pirítom. Pirított rizsről nem is hallottam. A víz elpárolog a hő hatására, az nem lehet gondod. Magába nem szívja a vizet a nyers rizsszem. Hosszabb áztatás során keményítő oldódik ki belőle.
2014. febr. 4. 20:59
 14/21 anonim válasza:
ja szupi hogy vki mindent lepontoz.ez legyen a legnagyobb öröme.egyébként akárhol hántolják is le akkor se tudhatjuk hány kézen is hol ment keresztül.a rizs főként kínában terem ahol a higéniával vannak gondok.nem tudhatjuk hogy esetleg vki kézzel érinti-e aki például beteg.az meg hogy a vitamin lemosódik ez tuti nem igaz.van benne egyáltalán vitamin?én a rizst nem azért eszem.hanem mert a csirke mellé finom.
2014. febr. 4. 21:07
 15/21 anonim ***** válasza:

Nem szoktam megmosni, mert akkor nekem sem pirul meg szépen, leragad. Talán ha több olajat tennék rá, akkor nem így lenne, de nem szeretek sok olajat használni.

Egyébként az a különbség, ha pirítva főzzük, vagy ha nem pirítva, hogy ha nem pirítjuk, akkor mázgás lesz, amit én nagyon nem szeretek, viszont van, aki észre sem veszi rajta, vagy így szereti. Egy ismerősöm szentül állította, hogy ő nem pirítja és az övé így sem mázgás. Megkóstoltam: mázgás volt az rendesen.

Egyedül a tejberizshez nem pirítom. :)

2014. febr. 5. 10:01
 16/21 anonim ***** válasza:

Én soha nem mosom meg a rizst, de mondjuk a gyümölcsöket se, mert rohadtul fölösleges.

Zöldségekből is max azt, ami látványosan földes.

2014. febr. 5. 10:16
 17/21 anonim ***** válasza:

Ez a lepontozósdi tipikusan a nyuszika este, ha van rajta sapka azért kap, ha nincs azért... XD

Meglehetősen olcsó játék hülyegyerekek számára.

A kérdésre már válaszoltam, hogy én magam nem mosom, de mások megmossák- szokás kérdése. Nincs ezzel részemről semmi baj, kinek-kinek ízlése, szokása, tapasztalata szerint jó a rizs.

Mégis lenulláztak a "szakértők " másokkal egyetemben.

Azért lassan elérjük az optimális 50 %-ot XDD

2014. febr. 5. 12:42
 18/21 anonim ***** válasza:
10:01 - próbáld ki, hogy mosd meg a rizst,de néhány órával korábban, mint ahogy főzni akarod! Olyan helyre teszed, ahol megszikkad, s már majdnem olyan száraz, mint eredetileg.2 ek. olaj elég alá, és forró vízzel töltsd fel!
2014. febr. 5. 12:59
 19/21 A kérdező kommentje:

Úgy tűnik, nagyon máshogy szereti mindenki :)

Mi az a mázga?

Mindenesetre köszi a válaszokat!

2014. febr. 5. 14:03
 20/21 anonim ***** válasza:
A mázgás olyan ragacsos, szétmállott, csirizes, trutyis, nem igazán érezhetőek jól a rizsszemek, a párolt rizs nem gurulós, hanem mintha valami rizsmártás lenne. :)
2014. febr. 5. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!