Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem finomabb a tejberizs, ha...

Nem finomabb a tejberizs, ha csak tejben főzzük meg a rizst? A legtöbb recept azt írja, először vízben megfőzzük a rizst, utána öntjük fel tejjel. Minek a víz?

Figyelt kérdés

2014. jan. 31. 11:48
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Csak tejben szoktam. Van aki vízben kicsit előfőzi ,hogy biztosan megpuhuljon a tejben.
2014. jan. 31. 11:49
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is csak tejben szoktam főzni. Nem tudom, hogy így finomabb-e, mert a vizes nem tudom, milyen :-)
2014. jan. 31. 11:59
 3/5 anonim ***** válasza:
48%
A rizst eleinte csak annyi vízzel engedem fel, amennyi ellepi, ebben előpuhul, megpárolódik. Aztán mikor elfővi a levét, felöntöm rengeteg tejjel, és nagyon finom lesz, ha még a vaníliából is rakok bele :) Tehát a víz, azért kell, hogy puhább legyen. Ha kész fedd le a födővel pár percre, tovább párolódik.
2014. jan. 31. 14:18
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Víz nélkül is meg lehet teljesen puhára fözni! Akinek nem sikerül, az vagy kevés tejet tesz hozzá, vagy nem várja meg, mire megpuhul.

A vizet azért használják sokan, mert akkor olcsóbb - csak rosszabb is.

2014. jan. 31. 17:52
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Azért (is) vízben főzik, mert a tej elég könnyen odaég, ha főzik.
2014. jan. 31. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!