Milyen tejberizs recept van amit én is megtudnék csinálni, de finom is?
ehhez nem kelll nagy praktika. Én úgy szoktam, hogy a rízset mefőzöm, addig, amíg már 90%-osan kész. Felteszem a tejet forrni, de előtte az edényt hideg vizben elöblítem, így nem ég le a tej, Amikor felforrt a tej bele a rízy, egy kis vaniliáscukor és eg kis rendes cukor, Aztán addig főzöm, amíg meg nem fő a rízs teljesen. Aztán eg kicsit hagyom, hogy hadd hűljön és hagy szívja meg magát még jobban a rízs. Aztám kiteszem tányérba a tetejére én instant kakóport rakok, meg még egy kis kristálycukrot.
Jó étvágyat!
Èn így csinálom, nem ég le és isteni.
1 l tejben lassú tüzön megfözök 2 dl rizst (2 decis pohárba kiméred) semmit nem adsz hozzá 5 percenként megkevered, de éppen födögéljen. Közben 1 tojást felütök és bele keverek pár kanál cukrot vaníliás cukrot és fahéjat (ha van) ezt jól kikeverem. aztán mikor a rizs már megfött érzed hogy puha akkor bele keverem ezt a tojásos cukros izét és ez össze huzza az egészet puding jellegüre. Kb 2 percet még hagyom hogy biztosan jól össze forrjon aztán késsz.
Ja mosogass el utánna annak jobban fog örülni anyukád.
Rizset (egy 3 deciliteres bögrényit) kevés olajjal egy közepes (kb 2 literes) lábosban elkezdesz hevíteni (mintha sütni akarnád) addig csinálod,a míg a rizs nem lesz matt fehér (ez attól van, hogy szétnyílik, megtörik).
Ha már jó fehér (majd rájössz, hogy milyen) akkor hirtelen ráöntesz kb. két és félszer annyi tejet (egyszerűbb, ha ugynazzal a bögrével operálsz)
Majd letakrava főzöd akorra lángon/erősségen, hogy főjön, de ne fusson ki (néha meg is kavarhatod, hogy ne ragadjon le, de arra is figyelj, hogy ne fusson ki!)
majd amikor ugy latod, hgoy már főzelékszerű és nincs rajta folyékony tej, akkor leveszed a tűzről/villanyről és becsomagolod az ágyadba, hogy jó melegben legyen. (Mert így felszívja a rizs a maradék nedvességet.)
Ez nem az originál rizs recept, de igy gyorsabb!
sok sikert!
kakaot ne felejst el rátenni vagy fahéjet! vagy mindkettőt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!