Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen tejberizs recept van...

Milyen tejberizs recept van amit én is megtudnék csinálni, de finom is?

Figyelt kérdés
16 éves csaj vagyok és szeretek is sütni-főzni és valamennyire tudok is. és 1 órám van míg anya hazaér munkából és megakarom lepni vmi finomsággal. és erre gondoltam.
2010. márc. 11. 17:04
 1/8 anonim ***** válasza:

ehhez nem kelll nagy praktika. Én úgy szoktam, hogy a rízset mefőzöm, addig, amíg már 90%-osan kész. Felteszem a tejet forrni, de előtte az edényt hideg vizben elöblítem, így nem ég le a tej, Amikor felforrt a tej bele a rízy, egy kis vaniliáscukor és eg kis rendes cukor, Aztán addig főzöm, amíg meg nem fő a rízs teljesen. Aztán eg kicsit hagyom, hogy hadd hűljön és hagy szívja meg magát még jobban a rízs. Aztám kiteszem tányérba a tetejére én instant kakóport rakok, meg még egy kis kristálycukrot.


Jó étvágyat!

2010. márc. 11. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Èn így csinálom, nem ég le és isteni.


1 l tejben lassú tüzön megfözök 2 dl rizst (2 decis pohárba kiméred) semmit nem adsz hozzá 5 percenként megkevered, de éppen födögéljen. Közben 1 tojást felütök és bele keverek pár kanál cukrot vaníliás cukrot és fahéjat (ha van) ezt jól kikeverem. aztán mikor a rizs már megfött érzed hogy puha akkor bele keverem ezt a tojásos cukros izét és ez össze huzza az egészet puding jellegüre. Kb 2 percet még hagyom hogy biztosan jól össze forrjon aztán késsz.


Ja mosogass el utánna annak jobban fog örülni anyukád.

2010. márc. 11. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim válasza:

Rizset (egy 3 deciliteres bögrényit) kevés olajjal egy közepes (kb 2 literes) lábosban elkezdesz hevíteni (mintha sütni akarnád) addig csinálod,a míg a rizs nem lesz matt fehér (ez attól van, hogy szétnyílik, megtörik).

Ha már jó fehér (majd rájössz, hogy milyen) akkor hirtelen ráöntesz kb. két és félszer annyi tejet (egyszerűbb, ha ugynazzal a bögrével operálsz)

Majd letakrava főzöd akorra lángon/erősségen, hogy főjön, de ne fusson ki (néha meg is kavarhatod, hogy ne ragadjon le, de arra is figyelj, hogy ne fusson ki!)

majd amikor ugy latod, hgoy már főzelékszerű és nincs rajta folyékony tej, akkor leveszed a tűzről/villanyről és becsomagolod az ágyadba, hogy jó melegben legyen. (Mert így felszívja a rizs a maradék nedvességet.)


Ez nem az originál rizs recept, de igy gyorsabb!


sok sikert!


kakaot ne felejst el rátenni vagy fahéjet! vagy mindkettőt :D

2010. márc. 11. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
A tejberizs készítése:fele víz-fele tej,cukor,pici só a rizst előtte mosd ki egy kicsit.Kevergetni kell nehogy lekapjon az alja és pótolni főzés közben a tejet,látod hogy mennyikell hozzá,akkor jó, ha puha a rizs,a leve pedig krémes-türelemjáték. De van egy könnyebb is:Én kék színű dobozos gyosrizst veszek,beleteszem az edénybe,fele tej,fele víz,ezzel felöntöm háromszorosára,cukor, só.Ennél is pótolni kell a tejet.Akkor jó ,ha a rizs megpuhul a zacskóban,villával megnyomkodod-érzed.Ha már jó öntsd ki egy tálba,öntsd rá a lábasban megmaradt tejet,ízesítsd,tehetsz bele főt gyümölcsöt,vagy kompótot.Ezt nem kell kevergetned,csak figyelned hogy ne főlje le a levét.Én a rizskókot is így kezdem,ha akarod leírom,nem nehéz.ZS
2010. márc. 11. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
15 dkg rizst 2 dl vizben addig főzöl mig a viz elpárolog róla utána felöntöd tejjel bele egy 2 dkg-s vajacska+ 1 cs. vaniliáscukor és addig főzöd fedő alatt mig meg nem látod a rizs tetejét!Akkor ráteszed a fedőt és 20 percig békénhagyod! Utána még belekeversz 5 dkg beáztatott mazsit és 5 dkg cukrot! Kakaót vagy fahéjjat is szórhatsz rá izlés szerint!Sok sikert;)
2010. márc. 11. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Nah,izlett Anyának a tejberizs?:)
2010. márc. 11. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
igen, ízlett neki :) köszönöm a recepteket :)
2010. márc. 11. 18:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Örülök,hogy izlett!:-)
2010. márc. 11. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!