Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kinek melyik tejberizs recept...

Kinek melyik tejberizs recept vált be?

Figyelt kérdés
Még sosem csináltam, most a héten szeretnék először, úgyhogy elkezdtem utána nézni a neten, de ahány oldal, annyi recept. Ti hogyan csináljátok?
2010. ápr. 19. 18:23
 1/6 anonim ***** válasza:
rakok egy lábosba tejet, annyit amennyit épp enni akarok/akarunk, rakok bele rizst és nagylángon nekiállok főzni folyamatos kevergetés mellett. ha megfőtt a rizs cukrozom,kakaozom és kész:)
2010. ápr. 19. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Felteszem a rizst kétszeres mennyiségű vízben főni.A vízbe rakok vaníliás cukrot.Amikor a vizet elfőtte,folyamatosan töltögetem rá a tejet,és kevergetem.Amikor a rizs már jó puha,belekeverek vaníliás pudingport,egyet rottyan és kész.Kakaóporral tálalom.
2010. ápr. 19. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem általában 1 bögre rizs, 1 bögre víz, 1 bögre tej a kezdés. Picit megsózom, teszek bele fahéjrudat, mazsolát, néha szegfűszeget is. Ezt elkezdem állandó kevergetés mellett főzni, és amikor elfő róla a víz, akkor elkezdek hozzá tejet adagolni, egyszerre kb. 1 csészényit. Amikor azt is beszívta, akkor még öntök rá tejet, és így tovább, amíg meg nem puhul a rizs, és tejberizs állaga nem lesz.(Általában 1 liter tej fogy el összesen).

Nekem szinte mindig pontosan 40 perc kell az elkészítéséhez, addig viszont ott állok felette és kavargatom. Amikor leveszem a tűzről, akkor adok hozzá cukrot, esetleg vaníliáscukrot.

Próbáld ki, biztosan jól fog sikerülni! :)

2010. ápr. 19. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Én felteszem a tejet forrni és amikor kezd forrni, akkor szép lassan öntöm hozzá a rizst (vagy grízt) és folyamatosan kevergetem. Addig kevergetem amíg a rizs meg nem puhul, ekkorra már be is szokott sűrűsödni tejberizs állagúra. Aztán ha kész, kiszedni tányérba és ízesíteni ízlés szerint. :) Nekem ez mindig beválik, nagymamám is így csinálja és nem kell annyit felette állni, max. 15 percet.
2010. ápr. 19. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

nekem így mindig sikerült:

vizet forralok csipet sóval, forráskor bele a rizs. Kb.3 percig előfőzöm, ilyenkor kioldódik a keményítő. Közben tejet forralok (mehet bele fahéj, vanília, citromhéj darabka, cukor), forráskor beleöntöm a leszűrt rizst. Lassú tűzön főzöm (legkisebb fokozaton).

2010. ápr. 20. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:

Tegnap én is ezt főztem és nekem ez még mindig bevált és isteni finom.4 személyre szoktam csinálni és elég kiadós adag lesz belőel.Kimérek 30 dkg rizst és 4 dl vizet(először a rizst mindig a vizben kell feltenni)beleteszem egy lábosba főni.Amikor a vizet már mind magába szívta adok hozzá 1 liter tejet, 2 csomag vaniliás cukrot, 4dkg rámát.Kevergetem míg fel nem forr, amikor már jól felforrt elzárom a tűzhelyet és lefedem a rizst hogy had tudjon dagani.Néha villával megkeverem hogy nem tapadjon össze.Amikor már jól megdagadt és magába szívta a tejet adok hozzá 10 dkg cukrot és jól elkeverem.Hidegen szoktam tálalni (de finom melegen is)kakaóval de tegnap pl a férjem áfonya öntettel ette és azzal is isteni volt.

Jó étvágyat hozzá és jó főzést!

2010. ápr. 20. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!