Kinek melyik tejberizs recept vált be?
Nekem általában 1 bögre rizs, 1 bögre víz, 1 bögre tej a kezdés. Picit megsózom, teszek bele fahéjrudat, mazsolát, néha szegfűszeget is. Ezt elkezdem állandó kevergetés mellett főzni, és amikor elfő róla a víz, akkor elkezdek hozzá tejet adagolni, egyszerre kb. 1 csészényit. Amikor azt is beszívta, akkor még öntök rá tejet, és így tovább, amíg meg nem puhul a rizs, és tejberizs állaga nem lesz.(Általában 1 liter tej fogy el összesen).
Nekem szinte mindig pontosan 40 perc kell az elkészítéséhez, addig viszont ott állok felette és kavargatom. Amikor leveszem a tűzről, akkor adok hozzá cukrot, esetleg vaníliáscukrot.
Próbáld ki, biztosan jól fog sikerülni! :)
nekem így mindig sikerült:
vizet forralok csipet sóval, forráskor bele a rizs. Kb.3 percig előfőzöm, ilyenkor kioldódik a keményítő. Közben tejet forralok (mehet bele fahéj, vanília, citromhéj darabka, cukor), forráskor beleöntöm a leszűrt rizst. Lassú tűzön főzöm (legkisebb fokozaton).
Tegnap én is ezt főztem és nekem ez még mindig bevált és isteni finom.4 személyre szoktam csinálni és elég kiadós adag lesz belőel.Kimérek 30 dkg rizst és 4 dl vizet(először a rizst mindig a vizben kell feltenni)beleteszem egy lábosba főni.Amikor a vizet már mind magába szívta adok hozzá 1 liter tejet, 2 csomag vaniliás cukrot, 4dkg rámát.Kevergetem míg fel nem forr, amikor már jól felforrt elzárom a tűzhelyet és lefedem a rizst hogy had tudjon dagani.Néha villával megkeverem hogy nem tapadjon össze.Amikor már jól megdagadt és magába szívta a tejet adok hozzá 10 dkg cukrot és jól elkeverem.Hidegen szoktam tálalni (de finom melegen is)kakaóval de tegnap pl a férjem áfonya öntettel ette és azzal is isteni volt.
Jó étvágyat hozzá és jó főzést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!