Hogyan kell vastagabb pizzatésztát csinálni?
Az alábbi recept alapján szoktam csinálni de egyébként sütni nem tudok. Miből kell bele többet tenni hogy vastagabb legyen a tészta amint megsül?
Ennél jelenleg kb 4-6 mm szokott lenni, de nekem legalább 1,5 cm-es kellene.
Tehát ezt a receptet szoktam használni:
1/3 börge langyos víz, 1/3 élesztő
1 púpos bögre liszt
Fél ek. méz
1 tk só, csapott
0,5 tk fokhagymapor
1 ek olaj
Ezt tavaly kaptam itt az oldalon vastag tésztás pizza. finom.kb 1,5cm lesz.
2db 32cm lesz belőle.
Általában a tejes tészták mindig vastag tészták ,a vízesek pedig vékony tésztásak.
Pizza tészta /vastag tésztás /
Hozzávalók
40 dkg liszt
2,5dkg élesztő
2 szem kockacukor
1kis kanál só
2evő kanál olaj
2dl langyos tej
A meglangyosított 1dl tejben feloldunk 2szem kockacukrot, 2,5dkg élesztőt
40dkg finomlisztet a tálba szitálunk, a közepébe mélyedést teszünk, beleöntjük az
Az élesztős tejet. Fakanállal összedolgozzuk. a massza tetejét is meg szórjuk, lisztel.
15-20 perc múlva hozzáadunk 2evő kanál olajat 1 kis kanál sót 1dl langyos tejet.
Jól kidolgozzuk, a tésztát 60 percig kelesztjük: Ha meg kelt pizza formába tesszük és 170 C _ón
30- 40 perc alatt készre sütjük.
A liszthez tehetünk pizza fűszer keveréket.
A széleibe jól olvadó sajtot hajtogathatunk.
Köszönöm. Ezt lehet majd ki fogom próbálni.
Ment a zöld kéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!