Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet jó házi pizzatész...

Hogyan lehet jó házi pizzatésztát készíteni?

Figyelt kérdés
Kérlek, írjatok recepteket, trükköket.
2013. jún. 6. 00:57
 1/4 anonim ***** válasza:

Nyilvánvalóan nem csak a hírverésnek köszönhető Jamie Oliver irdatlan sikere a konyhában, biztosan tud is valamit ez srác...


Ezt igazolja, hogy minden receptgyűjtemény tele van az ő tippjeivel, finom, igényes, különleges hozzávalóival. Íme híres pizzatésztareceptje:



Hozzávalók:



- 800 gr olasz, 00-ás fehérliszt (vagy 800 gr erős(!), gluténban gazdag (!) fehérliszt )


- 200 gr búzadara


- 2×7 gr szárított, tasakos élesztő


- 650 ml langyos víz


- egy csapott evőkanál tengeri só


- egy evőkanál barnacukor (vagy méz)



Elkészítése:



1. a lisztet, a búzadarát és a sót keverd össze, öntsd egy munkalapra, és csinálj lukat a közepére


2. az élesztőt futtasd fel a cukorral és a vízzel, majd öntsd a lukba


3. gyúrd a masszát 10 percig


4. lisztezd be a tetejét, és pihentesd szobahőmérsékleten 15 percig


5. formázz a tésztából 6 db labdácskát (ennyi pizza ideális ebből a mennyiségből)


6. a ladbácskákat egyenként gyújtsd vékonyra, fél centis vastagságúra, majd pakold meg tetszőleges feltétekkel


7. 15-30 perccel sütés előtt kezdd csak nyújtani, nem jó kint állni hagyni sokáig a tésztát


8. előmelegített, 250 fokos sütőben süsd alul, kb 7-10 percig

2013. jún. 6. 01:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Én víz helyett tejet szoktam használni, és elsőre próbálj csak fél litert beletenni, majd nézd meg, hogy összeáll a tészta majd ha kevés tegyél még bele.
2013. jún. 6. 01:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez vastag tésztás . Az állaga hasonlit a régi Pizza Hut -os pizzáéra : Itt kaptam az oldalon a receptet : Nekem bejött : 2db 32cm -es pizza lesz belőle .


Hozzávalók

40 dkg liszt

2,5dkg élesztő

2 szem kockacukor

1kis kanál só

2evő kanál olaj

2dl langyos tej

A meglangyosított 1dl tejben feloldunk 2szem kockacukrot, 2,5dkg élesztőt

40dkg finomlisztet a tálba szitálunk, a közepébe mélyedést teszünk, beleöntjük az

Az élesztős tejet. Fakanállal összedolgozzuk. a massza tetejét is meg szórjuk, lisztel.

15-20 perc múlva hozzáadunk 2evő kanál olajat 1 kis kanál sót 1dl langyos tejet.

Jól kidolgozzuk, a tésztát 60 percig kelesztjük: Ha meg kelt pizza formába tesszük és 170 C _ón

30- 40 perc alatt készre sütjük.

A liszthez tehetünk pizza fűszer keveréket.

A széleibe jól olvadó sajtot hajtogathatunk.

2013. jún. 6. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem van egy roppant egyszerű, vastag pizzatésztám, ami nagyon könnyű (állagát tekintve)

-Fél kg liszt

-3 evőkanál olaj

kis tej, amiben felfuttatod az élesztőt (ne felejts cukrot tenni bele)

-3 dkg élesztő

-ízlés szerint só (én két lapos kávéskanállal szoktam bele tenni)

Ledagasztod, és csak addig hagyod állni, amíg a feltéteket felszeleteled, összekészíted. Utána mehet is a kiolajozott tepsibe

2013. jún. 6. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!