Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha a lenti receptből kihagyok...

Ha a lenti receptből kihagyok egy élesztőt, akkor vékonyabb pizzatésztát kapok várhatóan?

Figyelt kérdés

Pizza tészta recept: 1kg liszt, 6dl víz, 1kanál cukor, só, 2cs élesztő, 1dl olaj.

Ezt a tésztát szoktam készíteni, nagyon ízlik, meg vagyunk vele elégedve, csak túl vastag a tészta. Ha a 2csomag élesztő helyett csak egyet rakok bele, akkor vékonyabb tésztát kapok? Tudom, hogy akkor tömörebb is lesz, csak nem tudom, hogy annyira tömör, hogy már nem is finom? Vagy még lágy, csak nem lesz annyira magas, vastag? Mit gondoltok?



2013. máj. 31. 13:35
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha kevesebb élesztöt használsz, akkor keletlen marad a tészta, de vékonyabb nem lesz. Ahhoz vékonyabbra kell nyújtani. Ha nem megy, akkor próbálj meg inkább nagyon kicsivel több vizet tenni bele.
2013. máj. 31. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsot. Vékonyabbra nem tudom nyújtani. Már majdnem kiszakadt, most is pl, de sütés után meg mégis vastag, magas lett.

Több vizet sem bír el. Ezt is épp ma tapasztaltam. Kis liszttel kellett pótolnom, mert ragadt.

Akkor azt hiszem keresnem kell másik, vékony pizzatészta receptet.

2013. máj. 31. 14:22

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!