Mit rontok el a hasábkrumplinál?
Magam vágom fel a krumplit,nem zacskósról van szó!
Olajsütőben 180 fokon 6 perc alatt elázott és barna lett.
Mi a baj?
Magas a hőfok?
Sok a 6 perc?
Olyan undorító olajos lett.....
Szerintem túl sok krumplit raktál bele egyszerre. Csak annyit szabad, hogy az olaj nem hüljön le, hanem a beletett krumpli sisteregve süljön végig.
Ha a höfok nem stimmelne, akkor azért mert túl alacsony, de a 180 fog az optimális.
Ha meg megsült, akkor konyhai papritörlöre szedd, az beszivja a felesleges olajat.
Énnekem erre van 1 Jó modszer.
Kisütöm a krumplit ugy félig aztán utána ha hust sütök megsütöm a hust is majd mindezek után a krumplit visszarakom Pár percre.
Nagyon finom lesz....:) Ajánlani tudom
Magyarul 2x sütöm meg:)
Szia!
én a krumplit pucolás után egészben mosom meg, nem felvagdalva. így több keményítő marad rajta.van egy
külön konyharuhám, amiben alaposan megszikkasztom
a hasábokat.én serpenyőben, bő zsírban sütöm,papírtörlőre szedem.mindig piros, ropogós.
Szia
a krumplit alacsonyabb hőfokon kell először sütni, hogy ugymond kicsit megpárolodjon, utána magasabb hőfokon és akkor lesz ropogos és finom.
na figyu:
1.
130 fok 6 perc
2.
kivesz, pihentet 3 perc
3.
pirít 180 fok 3 perc
ha rögtön bedobod 180ra ugyanolyan gyönyörű aranybarna lesz mint azzal a módszerrel amit leírtam, viszont nehéz lesz, vízes és kívül égett (gyors sütés vízelvonás nélkül)
hallgass rám és próbáld ki.... én stopperrel szoktam mérni az időt és már annyira ügyelek a hőfokra, hogy előzőleg 140-re állítom a termosztátot, hogy a hideg krumpli ne hűtse 130 alá, és amikor már benne van akkor állítom 130-ra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!