Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit rontok el a hasábkrumplinál?

Mit rontok el a hasábkrumplinál?

Figyelt kérdés

Magam vágom fel a krumplit,nem zacskósról van szó!

Olajsütőben 180 fokon 6 perc alatt elázott és barna lett.

Mi a baj?

Magas a hőfok?

Sok a 6 perc?


Olyan undorító olajos lett.....


2009. dec. 4. 13:51
1 2
 1/11 anonim válasza:
Nem lehetett magas az olaj víztartalma? Ezáltal később melegedett fel.
2009. dec. 4. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Szerintem túl sok krumplit raktál bele egyszerre. Csak annyit szabad, hogy az olaj nem hüljön le, hanem a beletett krumpli sisteregve süljön végig.

Ha a höfok nem stimmelne, akkor azért mert túl alacsony, de a 180 fog az optimális.

Ha meg megsült, akkor konyhai papritörlöre szedd, az beszivja a felesleges olajat.

2009. dec. 4. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
vénusz napraforgó olajat használtam,és ellepte az olasj a krumplit,nem pupoztam meg.
2009. dec. 4. 14:05
 4/11 anonim ***** válasza:
Szerintem sok volt a krumpli és hirtelen lehűtötte az olajat, így nem sülni kezdett el, hanem megszívta magát.
2009. dec. 4. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
A krumplinak úszni kell az olajban, nem csak annyi, hogy ellepje - sok olaj, és csak egy régeg krumpli! Valószinüleg ez volt akkor a baj.
2009. dec. 4. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim válasza:

Énnekem erre van 1 Jó modszer.

Kisütöm a krumplit ugy félig aztán utána ha hust sütök megsütöm a hust is majd mindezek után a krumplit visszarakom Pár percre.

Nagyon finom lesz....:) Ajánlani tudom

Magyarul 2x sütöm meg:)

2009. dec. 4. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia!

én a krumplit pucolás után egészben mosom meg, nem felvagdalva. így több keményítő marad rajta.van egy

külön konyharuhám, amiben alaposan megszikkasztom

a hasábokat.én serpenyőben, bő zsírban sütöm,papírtörlőre szedem.mindig piros, ropogós.

2009. dec. 4. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Szia

a krumplit alacsonyabb hőfokon kell először sütni, hogy ugymond kicsit megpárolodjon, utána magasabb hőfokon és akkor lesz ropogos és finom.

2009. dec. 4. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
köszi
2009. dec. 4. 21:05
 10/11 anonim ***** válasza:

na figyu:


1.

130 fok 6 perc

2.

kivesz, pihentet 3 perc

3.

pirít 180 fok 3 perc



ha rögtön bedobod 180ra ugyanolyan gyönyörű aranybarna lesz mint azzal a módszerrel amit leírtam, viszont nehéz lesz, vízes és kívül égett (gyors sütés vízelvonás nélkül)


hallgass rám és próbáld ki.... én stopperrel szoktam mérni az időt és már annyira ügyelek a hőfokra, hogy előzőleg 140-re állítom a termosztátot, hogy a hideg krumpli ne hűtse 130 alá, és amikor már benne van akkor állítom 130-ra

2010. ápr. 5. 03:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!