Mit rontok el a rakott krumplimban?
Meg eszembe jutott:
Ha retegezes elött vizben all a szeletelt krumpli, hogy meg ne barnuljon, igy kis viz is kerül a retegekbe.
Ha a jenaira rateszed a tetejet, ill. a süteshez hasznalt edenyre fedöt, akkor kevesbe föl el a viz, ill. lecsapodhat, es a tal aljan marad, ezert jobb sztem az alufolia ra.
Hogy miert nem sül at az alja, ezt nem ertem, en legkeveresesre allitva sütöm, de anyu regi tüzhelyen csak alul+felülsütes van, ott is atsül ugyanez a recept, viz nelkül.
10.
A tepsit zsírral kell kikenni, nem olajjal. Csak így fog a kolbászból kisülő zsiradék jó ízt adni.
A megfőtt krumplit karikaára vágod, rá a házi kolbászt, tojást, krumplit. Tetejére vagy házi tejfölt, vagy főző tejszínt tegyél. A bolti tejföl csak összeáll a tetején.
Soha nem lesz vizes az alja, csak finom szaft lesz az alján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!