Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit rontok el a rakott krumpli...

Mit rontok el a rakott krumplimban?

Figyelt kérdés
Nem sül meg az alja,hanem vizes lesz miért?Hogyan csináljam hogy jó legyen?Ti hogy csináljátok?
2013. febr. 21. 17:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Meg eszembe jutott:

Ha retegezes elött vizben all a szeletelt krumpli, hogy meg ne barnuljon, igy kis viz is kerül a retegekbe.

Ha a jenaira rateszed a tetejet, ill. a süteshez hasznalt edenyre fedöt, akkor kevesbe föl el a viz, ill. lecsapodhat, es a tal aljan marad, ezert jobb sztem az alufolia ra.

Hogy miert nem sül at az alja, ezt nem ertem, en legkeveresesre allitva sütöm, de anyu regi tüzhelyen csak alul+felülsütes van, ott is atsül ugyanez a recept, viz nelkül.

10.

2013. febr. 21. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:

A tepsit zsírral kell kikenni, nem olajjal. Csak így fog a kolbászból kisülő zsiradék jó ízt adni.

A megfőtt krumplit karikaára vágod, rá a házi kolbászt, tojást, krumplit. Tetejére vagy házi tejfölt, vagy főző tejszínt tegyél. A bolti tejföl csak összeáll a tetején.

Soha nem lesz vizes az alja, csak finom szaft lesz az alján.

2013. febr. 21. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:
A tepsit nem kenem ki külön, hanem a 20 %-os tejfölbe keverek valamennyi olajat,gázon kicsit átmelegítem, hogy jól összekeveredjen és a rétegek közé és felülre rakok belőle. Ma is ez volt az ebéd, finom lett, nem úszik a vízben.
2013. febr. 21. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!