Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit rontok el a rakott krumpli...

Mit rontok el a rakott krumplimban?

Figyelt kérdés
Nem sül meg az alja,hanem vizes lesz miért?Hogyan csináljam hogy jó legyen?Ti hogy csináljátok?
2013. febr. 21. 17:53
1 2
 1/13 anonim válasza:
Ugye előtte megfőzöd héjában a krumplit?
2013. febr. 21. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
15%
Én nem főzöm meg hanem nyersen szeletelem bele mégsem nyers.
2013. febr. 21. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:
igen
2013. febr. 21. 18:03
 4/13 A kérdező kommentje:
Én nyersen a betyár krumplit szoktam
2013. febr. 21. 18:04
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

1. Hajában fözd meg a krumpli, pucold meg és ha meghült valamennyire, karikázd föl.


2. A tálat/tepsit vékonyan kend ki zsirral/olajjal, és csak utána tedd bele a krumplit, stb.


3. Forró sütöbe tedd és alsó-felsö lángon süsd.

2013. febr. 21. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
73%

Itt van róla egy tök jó videó, hogy hogyan kell.

http://www.youtube.com/watch?v=5THVV2J1q7Y

Így valóban nagyon finom.

2013. febr. 21. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a tejföltől lesz vizes. Próbáld meg alacsonyabb lángon tovább sütni, hogy jobban száradjon. Nekem is szokott egy kis lenni az alján, ha gyorsabban sütöm, csak engem nem zavar, még szeretem is, ha van egy kis szaftja. :)
2013. febr. 21. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:

A zsiradékkal kikent tepsi alját szórd me egy kis zsemlemorzsával. valóban a tejföl lehet a ludas, de így felszív valamennyi nedvet.

Sőt én úgy szoktam, hogy amikor a tetejét is megkenem jól tejföllel azt is lehintem prézlivel. kellemes ropogós réteg sül a rakottkrumpli tetejére.

2013. febr. 21. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
20%-os tejfölt használj. Én bele szoktam ütni a tejfölbe 1 egész tojást is. Ha ezzel öntöd nyakon, semmi folyadék nem lesz alatta!
2013. febr. 21. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

Hogyan csinalod, amitöl vizes lesz?

Anyosomeban is all a viz, ugyanis szerinte viz nelkül leeg, ezert ö vizet önt es öntött ra mindig is, igy evekbe tellett, mig a ferjem egyaltalan kiprobalta az enyemet. :))

En a nyers, felkarikazott krumplit retegzem (nem egeszen fel cm vastag). Ami folyekony van a retegekben: 1 tejfel összekeverve etelizesitövel, soval es 2-3 evökanal etolajjal, ez eloszlatva retegenkent es felülre.

Jenai talban csinalom, ra alufolia, 200-220 fokon. Igy nem lesz vizes, es mindenkinek izlik. Ha tul forro a sütö, akkor egy idö utan elkezdhet barnulni a tallal erintkezö krumpli, de arra mar at is sült.

Bar igy tovabb sül, mintha elöfözned a krumplit, de sokkal finomabb.

2013. febr. 21. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!