Mit rontok el a rakott krumplimban?
1. Hajában fözd meg a krumpli, pucold meg és ha meghült valamennyire, karikázd föl.
2. A tálat/tepsit vékonyan kend ki zsirral/olajjal, és csak utána tedd bele a krumplit, stb.
3. Forró sütöbe tedd és alsó-felsö lángon süsd.
Itt van róla egy tök jó videó, hogy hogyan kell.
http://www.youtube.com/watch?v=5THVV2J1q7Y
Így valóban nagyon finom.
A zsiradékkal kikent tepsi alját szórd me egy kis zsemlemorzsával. valóban a tejföl lehet a ludas, de így felszív valamennyi nedvet.
Sőt én úgy szoktam, hogy amikor a tetejét is megkenem jól tejföllel azt is lehintem prézlivel. kellemes ropogós réteg sül a rakottkrumpli tetejére.
Hogyan csinalod, amitöl vizes lesz?
Anyosomeban is all a viz, ugyanis szerinte viz nelkül leeg, ezert ö vizet önt es öntött ra mindig is, igy evekbe tellett, mig a ferjem egyaltalan kiprobalta az enyemet. :))
En a nyers, felkarikazott krumplit retegzem (nem egeszen fel cm vastag). Ami folyekony van a retegekben: 1 tejfel összekeverve etelizesitövel, soval es 2-3 evökanal etolajjal, ez eloszlatva retegenkent es felülre.
Jenai talban csinalom, ra alufolia, 200-220 fokon. Igy nem lesz vizes, es mindenkinek izlik. Ha tul forro a sütö, akkor egy idö utan elkezdhet barnulni a tallal erintkezö krumpli, de arra mar at is sült.
Bar igy tovabb sül, mintha elöfözned a krumplit, de sokkal finomabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!