Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki-hogy tervezi meg a heti menüt?

Ki-hogy tervezi meg a heti menüt?

Figyelt kérdés
Heti egyszer biztos van válunk főzeléknap, és tésztanap. Vasárnap sült vagy rántott dolgok kerülnek terítékre. A többi napon meg, amit hirtelen ki tudok találni.

2012. okt. 10. 20:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Annyiban pedig kímélem a pénztárcámat azzal, hogy 2 napra főzök, hogy a villanyra nem kell fizetnem minden nap a főzés során csak minden másnap.
2012. okt. 11. 09:29
 12/21 anonim ***** válasza:

Szerintem jól csinálja az előttem szóló, persze az is érthető mostmár, miért tesz így!

Én egyébként mindig a vasárnapi ebédet tervezem meg, pénteken-szombaton azt vásárolom, ami ahhoz kell. Persze, ha befutok valami akciós húsfélébe, akkor én is símán tudok változtatni, szentírás nincs!

Ha pörköltféle, akkor abból valóban főzök annyit, hogy jusson a fagyasztóba is (!) és még maradjon belőle egy evésre való másnapra. Persze nagyon meglehet, hogy abból már pl. gulyáslevest készítek (ha arra éhezek). Ha nokedli lesz mellé, abból annyit kavarok, hogy hétfőre vagy keddre még maradjon tojásos nokedlinek.

Ha vasárnap sült, akkor a kevéske maradékból lehet pl. brassói, ha hagymás törtkrumpli maradt akkor krumplis-tészta.

Hét közepén ismét kitalálok valamit, 1-2 napra (most éppen a tarka-bableves fő, jó sok zöldséggel), lesz utána túrós-tészta.

Szombati kaja nálunk: paprikás-krumpli, paraszt-tarhonya, sült krumpli tükörtojással, virslivel. Ehhez hasonló ételek, gyorsan kész, mellette lehet mosni, takarítani stb.

2012. okt. 11. 10:26
 13/21 anonim ***** válasza:
87%
ma 08:56-os vagyok újra, ezért irtam, hogy nem kötözködni akarok, mert nem ismerhetem a körülményeidet. Viszont azért is irtam le ezeket, mert esetleg másoknak esetleg segitenek az ötleteim.
2012. okt. 11. 11:46
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Szintén kétnaponta főzök.

Vasárnap: ünnepit eszünk (kiadósabb leves, kiadósabb második, zöldségköret vagy savanyúság)

Hétfő:maradék

Kedd: könnyű leves (pl.krémlevesek,tojásleves) főzelékkel és feltéttel

Szerda:maradék

Csütörtök: tésztaféle (kelt tészta elé dúsabb levest, húsos tészta elé valamilyen zöldség(krém)levest főzök)

Péntek: maradék

Szombat: egytálétel/maradék, ha volt a hétről/vagy a fagyasztóból veszek ki valamit, és mindig szombaton sütök (közben előkészítem a vasárnapi menüt).

Bevásárolni pénteken szoktunk, akkor indulnak az akciók. Kelt tészta pedig néha többször van a héten, csak úgy "rágcsálnivalónak" is :).

(Egyébként most egy hónapra előre megterveztem a menüt, nem vagyok fanatikus, de a fagyasztót is fogyasztani kell, és meg kell mondjam, egyszer mentünk el megvenni a havi húsmennyiséget, ami pluszban kell, és nagyon kényelmes, most pikk-pakk elkészült a bolognai. Úgy találom, eddig jó ötlet számomra :))

2012. okt. 11. 11:47
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

A bevásárlás más tészta, havi egyszer veszek húst, zöldséget, rizst, tésztát, tejszínt, tejet, cukrot, stb. Nagyjából tudom, miből mennyi fogy, kenyeret is heti vagy kétheti egyszer veszek és fagyasztom. Főzni viszont minden nap főzök, de legalábbis nem esszük két nap egymás után ugyan azt, mert nagyon meg lehet unni. Ha marad valamiből, 2-3 nappal később adom újra, vagy felhasználom másik kaja készítéséhez, amit lehet.

Amin viszont egyszerűen képtelen vagyok spórolni, az a szalámi, illetve kenyérre való akármi. Ha olcsót veszek, kidobom, mert senki nem eszi meg, ha a kedvencet veszem, tonnaszámra fogy. Még ondolkodok valami köztes megoldáson. Bár nem kell filléreskednünk, de szívrohamot kapok minden vásárláskor, ha kenyérre tehetőket veszek. :-/

2012. okt. 11. 17:24
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

off:

14. válaszoló vagyok: ez igaz, ezen már én is agyaltam, hogy mit kéne tenni, mert az olcsóbb felvágott/szalámi/virsli stb. néha olyan ócska, hogy nem bírja megenni az ember, mintha műanyagot, vagy gumit enne.

Mivel nálunk két pici gyerek van, eleve valamennyire igyekszem kerülni az ilyen mindenféléből összeállított ételeket, ki tudja, mi van benne (ill. édesapám tudja, nem is eszik pl. kenőmájast...).

Azt találtam ki, hogy a kecske is meg a káposzta is megmaradjon, hogy amikor olcsó, veszünk Pick szalámi véget (1700 Ft/kg), vagy valamilyen csirkemellsonkát (a Hercsi ha akciós, akkor jó), és ezzel le van tudva (megy a fagyasztóba szeletelve).

Ezenkívül: szalonna, (saját füstölt, vagy bolti), abált szalonna, saját házi füstölt kolbász, saját sonka, disznósajt és mindenféle pástétom: rendes csirkemájból, maradék főtt húsokból, túróból, tojásból, padlizsánból, patisszonból stb.

Még mindig jobb, tudom mi van benne. De mivel "kiéheztetni" sem szeretném a szalámira őket, így kicsit onnan is kapnak.

Ha valamiért egy hónapban szűkösebb anyagiakkal gazdálkodunk, akkor az ócska virslit csak hot-dognak veszem meg, vagy virslipörköltnek. Ha muszáj :). Arra jó, ízesítem, ki lehet bírni nagy ritkán. Amiről leszoktunk, az a lecsókolbász. Régen finom volt, pedig ez is mindenféléből állt, de újabban nem túl étvágygerjesztő :(.

Bocs, hogy eltértem az eredeti kérdéstől, de talán van benne használható ötlet.

2012. okt. 12. 05:41
 17/21 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a választ :)
2012. okt. 12. 09:50
 18/21 anonim ***** válasza:

"Amiről leszoktunk, az a lecsókolbász. Régen finom volt, pedig ez is mindenféléből állt, de újabban nem túl étvágygerjesztő :(. "

Ezmost ugye az üveges....Mert ha otthon vagdosol fel paprikát, paradicsomot, kolbászt, teszel bele rizst, vagy tojást, esetleg paradicsompürét, annak nem tudom, milyen baja lehet, talán olcsóbb is, mint az üveges izé.

2012. okt. 12. 10:03
 19/21 anonim ***** válasza:
86%
ma 10:03-as: NEM lecsóról, hanem lecsóKOLBÁSZRÒL volt szó!!!!
2012. okt. 12. 11:29
 20/21 anonim ***** válasza:
16-os vagyok :). Nem, nem lecsó, az van, saját, én tettem el még a nyár végén télire :). Abban tudom mi van :). A lecsókolbásszal vannak fenntartásaim :)
2012. okt. 12. 12:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!