Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen szombati menüt ajánlaná...

Milyen szombati menüt ajánlanátok 2 kezdőnek?

Figyelt kérdés
A barátommal hétvégén főzni szeretnénk együtt. Keresztanyukájától kaptunk egy könnyű receptet, vmi almás süti. Múltkor majonézes krumplisalátát csináltam, ő pedig baconbe tekert csirkemellet. A saláta kiváltképp sikert aratott, de nem szeretném megint ugyanazt csinálni, csak vmi ahhoz hasonlót, nem árt, ha hagymás:) Igazából mindenre vevők vagyunk!!! Csak ne legyen túl bonyolult:)
2012. júl. 27. 11:29
 1/5 anonim ***** válasza:

4 főtt tojás, 2 alma nyersen, kb. 10-12 cm hosszú kígyóuborka, ezeket kockára vágva. 1 joghurt, vagy kefír, abba bors, egy kis vegete és ráöntve, pár órára be a hűtőbe.

Persze a tartárral nyakonöntve is nagyon fincsi tud lenni.

Ezzel a mennyiséggel 1 db. 1 literes jénai tál van tele.

2012. júl. 27. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
83%
Csirkemellet csíkokra vágsz, megpirítasz olajon, rá egy konzerv kukorica meg ananász, összepárolod, rá egy kis tejszín, és készre főzöd. Rizzsel vagy tésztával szoktam enni. Szerintem könnyű elkészíteni, én egyébként ma csinálom. :)
2012. júl. 27. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

1-es vagyok.

Egyébként ma lecsó az ebéd, holnap palacsintát sütök, vasárnap pulykasült kelkáposzta-főzelékkel

2012. júl. 27. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

borsos kukoricaliszte forgatott tengeri halfilé ropogósra

sütve, hozzá szalmakrumpli és bolgár saláta.

a saláta a következő: egy megmosott kigyóuborkát héjastól hosszában négybe vágunk és cikkcakkban vágva feldaraboljuk.4 húsos paprikát is feleszeletelünk és uyanígy daraboljuk(kb falatnyi darabok) 4-5 kemény pradicsomot is felkozkázunk hasonló méretőre. 2 közepes lilahagymát, vag egy darab pórét, vagy újhagymát ks felszeletelünk bele vékonyan. egy nagyobb tálban összekeverjük, sózzuk, kicsit borsozzuk. teszünk rá egy ek. cukrot, egy ek. ecetet, 2-3 ek. olajat.

fél óra múlva sós juhtúrót vagy reszelt fetasajtot szórunk

a tetejére.ha olajbogyót is teszünk bele, akkor már a gögögsalára hasonlít.

lehűtve igazán finom mindenféle hús mellé, de önmagában is megállja a helyét. ropogós, friss, vitamindús és nagyon kellemes ízű.

2012. júl. 27. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Hagymás bab füstölt hússal


A babot a főzést megelőző este beáztatjuk, így hamarabb megpuhul. Másnap a füstölt hússal együtt – annyi vízben, amennyi bőven ellepi – feltesszük főni. Amikor a bab és a hús is megpuhult, az egészet leszűrjük, az ízes főzőlevet pedig felfogjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és beletesszük a babot. Annyi füstölt levet öntünk rá, hogy háromnegyedig ellepje. Felforraljuk, majd amikor egyet rottyant, már mehet is rá a karikákra vágott póréhagyma. Az egészet összeforraljuk, őrölt borssal és pár csipet kakukkfűvel ízesítjük, szükség szerint utánasózzuk. A felszeletelt füstölt hússal tálaljuk.

2012. júl. 27. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!