Névnapi menü tippek? Kissebb társaság lesz!
Egy finom fűszeres gyümölcsleves (akár hidegen is) utána egy jókora adag csölök Pékné módra, nyárri friss vegyessalátával vagy kovászos uborkával.
desszertnek dióspalacsinta csokiöntettel.
Nagyon jókat írtál, én tudom értékelni őket a saját repertoáromban is beillesztek belőle. ne keseredj el,
szerintem a kérdezőnek is tetszett. akinek meg nem, az úgy is jelezte a véleményét...ne törődj velük, nem kell mindenkinek megfelelnünk.
Ne is törődj velük.
Nálam tegnap este szakadt el a cérna: kora d.u. kezdő szakaács, hogy paprikás-krumpliba, mivel nincs otthon kolbász, belefőzhet-e kb. 60 dkg. felkockázott húst.
Írtam neki, hogy akkor először a húsból főzzön pörköltet, és majd abba főzzön bele néhány szem krumplit. (Gondoltam, akkor ebben a sorrendben feltéve nem fog a krumplija miszlikekre főni).
Egész délután ezen ment a "kioktatás", hogy akkor az már nem paprikás-krumpli, ennyi eszem lehetne, stb.stb.
No este 8 után nem bírtam tovább cérnával, és "megszólaltam".
Szóval vannak, akik kifejezetten azért jönnek ide, hogy a másikat mikor, mivel tudják kihozni a sodrukból. Ne törődj vele, ne add meg nekik ezt az örömet!
Nálunk hétvégén volt összejövetel.
Én fokhagymakrémlevest csináltam pirított kenyérkockákkal+sült sajt bele (reszelt-sajt sütőpapíron kupacokban megsütve) ennek nagyon nagy sikere volt.
+ töltött-csirke
Madártej
Marcipános muffin
Szia! akkor írom a csülök Pékné módra, illetve előre bocsátom, hogy a magam módján..., mert ezt is mindenki másképp csinálja.
6-7 főre szoktam 2 szép nyers hátsócsülköt venni.a férjem gázláng fölött epillálja, levágja a piros pecséteket róla.
egy nagy fazékban előfőzöm, akár a vendéglátás előtti napon. sót, 5-6 gerezd fokhagymát, 2 babérlevelet, pár szem egész borsot teszek bele.Ízletes legyen a lé is.
addig főzöm (kb 2,2,5 óra)míg a csontot már könnyen ki tudom szedni belőle. ekkor leszűröm, a csontokat megtekergetem és egyben kihúzom. így szép formás marad a csülök.
kb másfél kiló krumplit nem túl kicsi kockákra vágok.(én negyedelem és cikkcakkban vágom így kb egyformák.
Konyharuhán leszárítom.25-30 deka apró hagymát megpucolva negyedekbe vágok, majd összekeverem a leszárított krumplival, megsózom.
a nagy gáztepsit kibélelem alufóliával , jól kizsírozom, és középre helyezem formásan a csülköket. két oldalra hagymás krumplit, utt még átkeverem, hogy zsírosak legyenek. a csülök bőrét is bekenem zsírral.
mehet a sütőbe és sütni kezdem. párszor előhúzom, a krumplikat lapáttal átforgatom, és a csülköt szalonnabőrrel és egy kis sörrel kenegetem.
szép ropogóspirosra sütöm.tálaláskor frissen préselt fokhagymát szórok a húsra, és egy kis pirospaprikával is meghintem, a krumplira pedig frissenvágott petrezselymet szórok.érdemes úgy időzíteni, hogy a sütés a vendégek megérkezése után frissen legyen.
amikor megérkeznek pl, akkor bekapcsolni a sütőt, egy kis terefere közben ki lehet szaladni megnézni:)persze úgy tálalom, hogy átpakolom ízlésesen egy nagy pecseenyéstálra,paradicsomcikkekkel, uborkával migymással díszítve.(ezeket is előre felszelem)
Mi is és a barátaink is nagyon szeretjük, kiadós és nagyon finom.
Ui: a leve sem megy kárba, elteszem fél literes műa. palackokba a fagyóba, más ételekhez későbbre.
a sütit ís írom nemsokára.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!