Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Névnapi menü tippek? Kissebb...

Névnapi menü tippek? Kissebb társaság lesz!

Figyelt kérdés
2012. szept. 4. 07:06
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Többet biztos nem írok senkinek semmilyen ötletet.... :)
2012. szept. 4. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 anonim ***** válasza:
78%

Egy finom fűszeres gyümölcsleves (akár hidegen is) utána egy jókora adag csölök Pékné módra, nyárri friss vegyessalátával vagy kovászos uborkával.

desszertnek dióspalacsinta csokiöntettel.

2012. szept. 4. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jókat írtál, én tudom értékelni őket a saját repertoáromban is beillesztek belőle. ne keseredj el,

szerintem a kérdezőnek is tetszett. akinek meg nem, az úgy is jelezte a véleményét...ne törődj velük, nem kell mindenkinek megfelelnünk.

2012. szept. 4. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
De aranyos vagy! :) Én csak ilyenkor azt nem értem, hogy miért nem hasznos a válaszom amikor az adott kérdésre válaszoltam. De már kezdem megszokni, ilyen ez az oldal. :)
2012. szept. 4. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Ne is törődj velük.

Nálam tegnap este szakadt el a cérna: kora d.u. kezdő szakaács, hogy paprikás-krumpliba, mivel nincs otthon kolbász, belefőzhet-e kb. 60 dkg. felkockázott húst.

Írtam neki, hogy akkor először a húsból főzzön pörköltet, és majd abba főzzön bele néhány szem krumplit. (Gondoltam, akkor ebben a sorrendben feltéve nem fog a krumplija miszlikekre főni).

Egész délután ezen ment a "kioktatás", hogy akkor az már nem paprikás-krumpli, ennyi eszem lehetne, stb.stb.

No este 8 után nem bírtam tovább cérnával, és "megszólaltam".


Szóval vannak, akik kifejezetten azért jönnek ide, hogy a másikat mikor, mivel tudják kihozni a sodrukból. Ne törődj vele, ne add meg nekik ezt az örömet!

2012. szept. 4. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 A kérdező kommentje:
Én senkit nem pontoztam le és mindenkinek nagyon köszönöm a jobbnál jobb ötleteket!A levest még nem döntöttem el Csülök pékné modra,petrezselymes krumplival,salátával,desszert fordított alma torta igaz még sosem csináltam.Jó ez a "terv" így?
2012. szept. 4. 11:31
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Tökéletes, ha nincs kedved keresgélni a neten szívesen leírom a recepteket:)
2012. szept. 4. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 A kérdező kommentje:
De rendes vagy,várom nagyon :))))
2012. szept. 4. 13:35
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk hétvégén volt összejövetel.

Én fokhagymakrémlevest csináltam pirított kenyérkockákkal+sült sajt bele (reszelt-sajt sütőpapíron kupacokban megsütve) ennek nagyon nagy sikere volt.

+ töltött-csirke

Madártej

Marcipános muffin

2012. szept. 4. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia! akkor írom a csülök Pékné módra, illetve előre bocsátom, hogy a magam módján..., mert ezt is mindenki másképp csinálja.

6-7 főre szoktam 2 szép nyers hátsócsülköt venni.a férjem gázláng fölött epillálja, levágja a piros pecséteket róla.

egy nagy fazékban előfőzöm, akár a vendéglátás előtti napon. sót, 5-6 gerezd fokhagymát, 2 babérlevelet, pár szem egész borsot teszek bele.Ízletes legyen a lé is.

addig főzöm (kb 2,2,5 óra)míg a csontot már könnyen ki tudom szedni belőle. ekkor leszűröm, a csontokat megtekergetem és egyben kihúzom. így szép formás marad a csülök.

kb másfél kiló krumplit nem túl kicsi kockákra vágok.(én negyedelem és cikkcakkban vágom így kb egyformák.

Konyharuhán leszárítom.25-30 deka apró hagymát megpucolva negyedekbe vágok, majd összekeverem a leszárított krumplival, megsózom.

a nagy gáztepsit kibélelem alufóliával , jól kizsírozom, és középre helyezem formásan a csülköket. két oldalra hagymás krumplit, utt még átkeverem, hogy zsírosak legyenek. a csülök bőrét is bekenem zsírral.

mehet a sütőbe és sütni kezdem. párszor előhúzom, a krumplikat lapáttal átforgatom, és a csülköt szalonnabőrrel és egy kis sörrel kenegetem.

szép ropogóspirosra sütöm.tálaláskor frissen préselt fokhagymát szórok a húsra, és egy kis pirospaprikával is meghintem, a krumplira pedig frissenvágott petrezselymet szórok.érdemes úgy időzíteni, hogy a sütés a vendégek megérkezése után frissen legyen.

amikor megérkeznek pl, akkor bekapcsolni a sütőt, egy kis terefere közben ki lehet szaladni megnézni:)persze úgy tálalom, hogy átpakolom ízlésesen egy nagy pecseenyéstálra,paradicsomcikkekkel, uborkával migymással díszítve.(ezeket is előre felszelem)

Mi is és a barátaink is nagyon szeretjük, kiadós és nagyon finom.

Ui: a leve sem megy kárba, elteszem fél literes műa. palackokba a fagyóba, más ételekhez későbbre.


a sütit ís írom nemsokára.

üdv.

2012. szept. 4. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!