Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi alapján döntitek el, hogy...

Mi alapján döntitek el, hogy mi legyen az adott napi menü?

Figyelt kérdés

A család kívánsága szerint főztök, pénztárcához igazodtok, vagy az éppen aktuális "hangulatotok" határozza meg az ebédet?


Sok helyen "szokás" pl, hogy hétvégén szigorúan húslevest főznek, és rántott húst készítenek valamilyen körettel. Ez nálatok is így megy?


Én már néha unom kitalálni, hogy mit főzzek, ha a páromat megkérdezem csak annyit mond, hogy neki mindegy csak ne olyan legyen amit nem szeret. Szóval vele se vagyok előrébb. :)


2012. aug. 17. 09:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Kertem van.Általában azt főzök valamilyen formában,ami terem.Ha már unjuk,akkor olyant, ami nem drága.Kedvem van-kajákat is készítek,ha nem extra drágák az alapanyagok.A páromnak néha kifejezett elképzelései vannak,mondjuk spagetti,akkor azt.
2012. aug. 17. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Éppen amit megkívánok :D főleg szezon zöldségből, gyümölcsből. Hétvégén vagy keveset főzünk, vagy elmegyünk kajálni :D
2012. aug. 17. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
diétázok,így számolva van a tápanyagbevitel...mivel tejterméket egyáltalán nem ehetek még 6 hétig,így marad a rizseshús,a hal meg a tojás...
2012. aug. 17. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Változó,a páromtól én is ezt a választ szoktam kapni. VAn amikor az alapján lesz a kaja, hogy mi akciós a boltban, de van amikor előre kitalálom.
2012. aug. 17. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Kivétel erősíti a szabályt: évente kb. 2x főzök húslevest, mármint a hagyományosat.

Inkább a zöldségfélékből készített leveseket, vagy a krumpli és tésztaleveseket részesítem előnyben.

Télen inkább a pörköltek és egyéb húsfélék, ilyenkor pedig alig-alig van hús, inkább a "zöldek" rántva, rakva stb.


Egyébként azt döntöm el, mire éhezek, mit akarok enni vasárnap, megnézem, hogy mi van itthon hozzá, és mit kell még beszerezni. Átgondolom, hogy a maradékból mit, hogyan tudok variálni a következő napokra. Így gyakorlatilag 2-3 napra "elintéztem" a főzést. Majd hét közepén még egyszer ugyanezt, és vége a hétnek.

2012. aug. 17. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha tudod, hogy pörköltet főzöl nokedlivel, akkor abból kavarj annyit, hogy következő napra legyen elég egy-egy tányér tojásos nokedlinek.

Ha sültet készítel hagymás törtkrumplival, akkor lehet krumplis-tészta.

A sülthús maradékból lehet brassói, vagy borsos tokány a következő napon

A pörkölt maradékból lehet gulyásleves, rizeshús, rakott zöldbab, vagy éppen töltött húsos palacsinta


Most egyébként könnyü: tökféleségeket tudod rántani, tölteni, vagy éppen valami lecsó-alapba belekockázni.

A kelkáposztát is imádom kirántva, nemcsak főzeléknek.

Most szezonja van a töltött paprikának, a legkülönbözőtt rakottaknak.

2012. aug. 17. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Hangulatból főzni a legritkábban, inkább sütni szoktam, csak úgy hangulatból:) nagyjából tervszerűen főzök, de családi egyetértéssel. kb csütörtökre összeáll a hétvégi kívánságmenü, eszerint vásárolunk pénteken.A spórolos fajtához tartozom, figyelem a szórólapokat, és igyekszem

akciós dolgokbók kihozni a menüt.

csak hétvégén főzök nagycsaládra, ezekből az ételekből mindig teszek el kisebb adagokat a fagyasztóba, ami a párommal kettőnknek elég.

ha ezekre nem vágyunk éppen, akkor egy gyors lecsó, paprikáskrumpli, krumplistészta vagy valami más egyszerű egytálétel, vagy egy főzelék sültkolbásszal pl.

Fel szoktam írni a naptáramba a hétvégi menüket, és ott lapozgatok sokszor, hogy mi volt már jó régen, és a akkor bedobom a témát. vagy nyer, vagy valaki kitalál valami mást:)

Alapvető dolgok mindig vannak itthon, normál mennyiségben

vagyis nem 20 kiló liszt, 20 kiló cukor stb., de 2-3 kiló igen.

minden egyéb is, ami egy főzéshez kell, így nem jövök zavarba, ha hirtelen kellene valamit összedobnom, akkor sem.

2012. aug. 17. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 doboszoli ***** válasza:
100%

A hét napjaitól függetlenül főzünk, viszont szempont a szezonális alapanyag.

Simán elfogadom vasárnap a káposztás tésztát, szerdán a rántott szüzet.

Leves hetente kétszer.(négy napra)

2012. aug. 17. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

szombaton járok piacra, az alapján főzök hogy mit kapok, mi az olcsó

ha sok a maradék variálom

a boltban mi van leárazva

pl ma a corába 100ft volt a ceres magvas kenyér, a norb update kenyérm, a büki kovászos kenyér meg 80ft mert ma jár le

ennek semmi baja holnapra csinálok hozzá lecsót, vasárnapra gulyáslevest és el is fogy a kenyér

idény zöldség, gyümölcsökből vásárolok és főzök

2012. aug. 17. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!