Először fogok főzni és sertéspörkölt lenne a menü. Barátom anyukája olajban, hagymával már megsütötte a husit. Most hűtőben van. Leírná valaki nekem, hogy hogyan kell tovább csinálni, hogy a végén pörkölt legyen?
Felteszed a tűzhelyre, meggyújtod, kevergetés közben fűszerezed (só, pirospaprika, bors, +bármi, amit szeretnél), és felöntöd vízzel, elkevered. Lefeded, hagyod forrni, ha forr, takarékra teszed. Lehet kapni pörköltszaft vagy sülthús kockát, ha van otthon, akkor dobj bele egyet, ha nincs, az sem gond, akkor még fűszerezd egy kicsit ,ha szükséges.
Ha megpuhult a hús, leveszed a fedőt, lángra teszed, és hagyod elforrni a felesleges levet. Ha megtörtént, elzárod, és kész is. Sok sikert!
Ha felmelegítetted, szórd meg törtpaprikával és gyorsan engedd fel annyi hidegvízzel, hogy a husit éppen ellepje. Tegyél bele sót is. Amikor felforrt, egy kicsit vedd vissza alatta a lángot, nem kell, hogy teljes erőből rotyogjon, csak szépen forrjon.
Figyelj oda, hogy mindig legyen rajta elegendő lé, de ne legyen túl sok sem, mert akkor meg híg lesz és nem sűrű szaft.
Köretnek mit akartok hozzá: ha tudtok nokedlit kavarni, vagy azt majd a mama. Ha rizst vagy száraztésztát, azt meg tudjátok főzni külön fazékba, lobogó sós vízbe kell beletenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!