csinálok egy paprikás krumplit, (kolbásszal vagy anélkül) összetöröm és lepirítom a tésztával. Az fontos, hogy a krumpli elég szaftos legyen, mert a tészta folyadékot szív fel.
2012. márc. 9. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
2/19 anonim válasza:
Hagymát bő zsíron üvegesre pirítom, beletöröm a főtt krumplit, és ha száraz, akkor teszek még rá zsírt. Beleforgatom a forró tésztát, és tökéletes.
Kolbász, paprikás krumpli nem kell bele, az már valami keverék, nem krumplis tészta.
2012. márc. 9. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
3/19 anonim válasza:
Libazsírban dinsztelek egy fejhagymát, rá pirospaprika, őrölt bors, só, bele az összetört krumpli, majd elkeverem a kifőtt tésztával.
2012. márc. 9. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
4/19 anonim válasza:
Hagyma olajon lepirít, bele a piros paprika, a darabolt krumpli. Felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje, aztán teszek bele sót. Megfőzöm, összetöröm, bele a tésztát, és kész. Kolbász nem kell bele, az nem krumplis tészta.
2012. márc. 9. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
5/19 anonim válasza:
bocs, de a zsír+hagyma+pirospaprika+krumpli, nem pontosan paprikáskrumpli?
2012. márc. 9. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
6/19 anonim válasza:
Zsíron hagymát pirítok,ráteszem a kockára vágott krumplit,pirospaprikát,pici borsot,karikára vágott házi kolbászt, és kevés vizet. Amikor a krumpli megfőtt hozzákeverem a kifőtt tésztát. A krumplit nem töröm össze.
Így nem lesz száraz és nyögvenyelős.
2012. márc. 9. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
7/19 anonim válasza:
Pontosan úgy készítem, mint a második írta.
A paprikás-krumplis változatot valamikor menzán, üzemin adták, és a "mai fiatalok" hiszik azt, hogy az a valódi krumplis-tészta recept. Én maradok a saját + második hozzászóló változata mellett.
2012. márc. 9. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
8/19 anonim válasza:
Kár leszólni a paprikás krumplis alapot, mert ízlések és pofonok. Érdekes, hogy még 80 éves nénikék is így készítik.
2012. márc. 9. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
9/19 anonim válasza:
Arról nem is beszélve, hogy a második hozzászólás alapján elkészített izé ropogós, száraz sz@r lesz.
2012. márc. 9. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
10/19 anonim válasza:
"ocs, de a zsír+hagyma+pirospaprika+krumpli, nem pontosan paprikáskrumpli?"
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!