Hogy csináljátok a töltött káposztát úgy hogy ne legyen vizes a szaftja de a hús se legyen száraz?
Én azért szoktam olajon, mert jó zsíros lesz a sok szalonnabőrtől, sonkától, kolbásztól is a leve.
A töltelékbe és a rántásba is teszek pirospaprikát, hogy szép piros legyen attól is.
A tisztán lapockából készült töltelékhez mindenképpen kerüljön az asztalra a villa mellé laposvágó, és kalapács...D)
A szaftról:(szerintem)
Egyszerűbb ha nem rántást készítesz a végén, hanem a rétegek közé az összerakáskor liszttel elkevert kevés őrölt paprikát szórsz, így mire megfő, "magától" berántódik, nem lesz vizes. Plusz az apró káposzta közé szórt némi nyers gersli,(árpagyöngy) is jól sűríti a lét.
A töltelékről:
Lapocka, dagadó, comb egykutya, amennyiben darálsz hozzá 30-40% toka, vagy hasa szalonnát. A rizst én nyersen teszem hozzá, (kilónként 10-15 dekát), szeretem, ha a húsos lében fő, nem "él önálló életet", mint a vízen főtt.
Tojás semmi, ezt nem kell köttetni, összefogja a káposztalevél. Úgy fog főtten szétdőlni a töltelék, hogy ihaj!
Én nem szeretem benne a füstöltet, meg az apró húst, de ez az én hisztim, aki szereti tegyen bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!