Olyan sokféleképpen próbálkoztam már száraz babot főzni akár bablevesnek, akár babfőzeléknek és nagyon gyakran tapasztaltam, hogy nagyon sokára fő meg ez a hüvelyes; van valami ötletetek, hogy mit kéne máshogy csinálnom? Lásd: lentebb.
Próbáltam már 0, 2, 4, 8, 12, 24 órás áztatás után szárazbabot puhára főzni és legtöbb esetben azt tapasztaltam, hogy függetlenül az áztatás idejétől a bab kb. 2,5 óra alatt főtt meg. Próbáltam már sóval és anélkül, fűszerekkel és azok nélkül, kuktában, lábasban, fazékban... Sok-sok fajta babot is kipróbáltam! Milyen fajta babot ajánlotok, ami egyenletesen megpuhul és viszonylag gyorsan megfő?
Nektek mennyi idő alatt fő meg a szárazbab?
(konzervet és mirelitet nem akarok használni)
Előre is nagyon köszönöm a segítséget és a válaszokat! Kellemes hétvégét mindenkinek! :-)
hát 3 óra.
ha kemény a víz, akkor nehezen fő.
ha kicsi légnyomás, akkor sem fő.
A juliskabab hamarabb megfő.
Ne álljon meg a forrás, mert akkor köves lesz.
Sajnos vannak fajták, amiknek bizony kell 3 óra is:(
Szódabikarbónát szoktak picit -késhegynyit -szórni a levesbe, ha a bab nem fő meg időre.
Kedves válaszolók! Nagyon köszönöm az összes hozzászólást! Most már megnyugodtam, mert ezek szerint nem én rontottam el valamit a főzés során, illetve az előkészületekben.
A szódabikarbónával való szárazbab főzést is próbáltam már és úgy emlékszem, valóban hamarabb puhultak meg a babszemek.
Még egyszer köszönöm, hogy ilyen segítőkészek vagytok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!