Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olyan sokféleképpen próbálkozt...

Olyan sokféleképpen próbálkoztam már száraz babot főzni akár bablevesnek, akár babfőzeléknek és nagyon gyakran tapasztaltam, hogy nagyon sokára fő meg ez a hüvelyes; van valami ötletetek, hogy mit kéne máshogy csinálnom? Lásd: lentebb.

Figyelt kérdés

Próbáltam már 0, 2, 4, 8, 12, 24 órás áztatás után szárazbabot puhára főzni és legtöbb esetben azt tapasztaltam, hogy függetlenül az áztatás idejétől a bab kb. 2,5 óra alatt főtt meg. Próbáltam már sóval és anélkül, fűszerekkel és azok nélkül, kuktában, lábasban, fazékban... Sok-sok fajta babot is kipróbáltam! Milyen fajta babot ajánlotok, ami egyenletesen megpuhul és viszonylag gyorsan megfő?

Nektek mennyi idő alatt fő meg a szárazbab?

(konzervet és mirelitet nem akarok használni)

Előre is nagyon köszönöm a segítséget és a válaszokat! Kellemes hétvégét mindenkinek! :-)



2012. márc. 2. 16:31
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
87%

hát 3 óra.

ha kemény a víz, akkor nehezen fő.

ha kicsi légnyomás, akkor sem fő.

2012. márc. 2. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
82%

A juliskabab hamarabb megfő.

Ne álljon meg a forrás, mert akkor köves lesz.

2012. márc. 2. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
4 óra
2012. márc. 2. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos vannak fajták, amiknek bizony kell 3 óra is:(

Szódabikarbónát szoktak picit -késhegynyit -szórni a levesbe, ha a bab nem fő meg időre.

2012. márc. 2. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók! Nagyon köszönöm az összes hozzászólást! Most már megnyugodtam, mert ezek szerint nem én rontottam el valamit a főzés során, illetve az előkészületekben.

A szódabikarbónával való szárazbab főzést is próbáltam már és úgy emlékszem, valóban hamarabb puhultak meg a babszemek.

Még egyszer köszönöm, hogy ilyen segítőkészek vagytok!

2012. márc. 2. 17:12
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
2-3 óra
2012. márc. 2. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Talán a bab minőségétől is függ. Én előző nap beáztatom és általában 1 óra alatt (max másfél) mindig puha lesz, piacon veszem a tarkababot. Sózni az elején nem szoktam, csak a főzés vége felé, igaz füstölt húst teszek bele.
2012. márc. 2. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
2-3-4 óra? Nem értem, hogy nekem miért puha 1 óra alatt szinte mindig.?????
2012. márc. 2. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
90%
Nekem is megpuhult Békés megyében 1,5 óra alatt és Győrsopronban 3 óra alatt sem. Kemény vízben nem fő meg a bab.
2012. márc. 2. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:
87%
A bab fajtájától is függ...
2012. márc. 2. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!