Olyan sokféleképpen próbálkoztam már száraz babot főzni akár bablevesnek, akár babfőzeléknek és nagyon gyakran tapasztaltam, hogy nagyon sokára fő meg ez a hüvelyes; van valami ötletetek, hogy mit kéne máshogy csinálnom? Lásd: lentebb.
Figyelt kérdés
Próbáltam már 0, 2, 4, 8, 12, 24 órás áztatás után szárazbabot puhára főzni és legtöbb esetben azt tapasztaltam, hogy függetlenül az áztatás idejétől a bab kb. 2,5 óra alatt főtt meg. Próbáltam már sóval és anélkül, fűszerekkel és azok nélkül, kuktában, lábasban, fazékban... Sok-sok fajta babot is kipróbáltam! Milyen fajta babot ajánlotok, ami egyenletesen megpuhul és viszonylag gyorsan megfő?
Nektek mennyi idő alatt fő meg a szárazbab?
(konzervet és mirelitet nem akarok használni)
Előre is nagyon köszönöm a segítséget és a válaszokat! Kellemes hétvégét mindenkinek! :-)
2012. márc. 2. 16:31
21/21 A kérdező kommentje:
Köszi! A gyöngybabot már próbáltam, igaz, hogy nagyon régen, sok évvel ezelőtt, de most újra fogom tesztelni! A nagyobb szemű barna-tarkát is felvettem a kipróbálandók listájára! :-)
2012. márc. 2. 21:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!