Élesztő felfuttatásához mindenképp kell tej? Csak langyos víz jó hozzá? Hogyan kell használni a száraz élesztőt?
Langyos víz is jó. Nem szoktam száraz élesztőt használni, de itt van róla egy felhasználási javaslat:
langyosvíz, pici cukor, meleg helyen való felfuttatás, teljesen jó lesz a sütnivaló.
a porított élesztőt csak bele kell szórni a lisztbe, mint a sütőport.
nekem nem olyan jó a tészta vele, mint rendes friss élesztővel:)
Már mindegy, de ha tejallergiás vagy, olvasd el a szárított élesztő összetevőit.
Az én kisfiam tejallergiás, egyszer akartam szárított élesztőt használni (sose szoktam, és úgy emlékeztem van még itthon élesztő, de nem volt), és szerencsére már rutinból olvasom el mindenen az összetevőket, és meglepetésemre tejszármazékot tartalmazott, ami nekem volt itthon.
És nem kell tej, ahogy előttem is írták, én vízben futtatok vagy zab-/rizs-/kókusztejben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!