Van sütőben sütött csirkemell, ami le lett fagyasztva, de nagyon száraz. Mit tudok belőle csinálni?
csinálj hozzá valamilyen mártást, pl tejszínes-bazsalikomost, gyümölcsmártás, tölsd meg folyékony sajttal, vajaskrumpli, ha felkockázod akkor még pörköltbe is megcsinálhatod jó szaftos lesz
vagy csinálj paradicsomosmmártást hozzá vajaskrumplival
- daráld le, és csinálj csibefasírtot, v tölteléket, rakott cuccokhoz használhatod, szószt készíthetsz (hamis milánói)
- sütőben, gázon kis zsiradékon süsd át újra
- kockázd fel, készíts belőle tejszínes, v ilyen-olyan ragut, vagy valamilyen levesbe tedd (pl. tárkonyos, zöldbab, borsó, zöldség, stb.)
csakis egy jó szaftos pörköltbe adhatod vissza az elveszített nedvességet.de lehet ez egy paprika nélküli tokány is, pl gombával, zborsóval, zbabbal.
először is egy fej finomra vágott hagymát dinsztelj meg zsiradékon. add hozzá a csíkokra/kockákra vágott húst, és egy kis vízzel párold vissza puhára.utána ízlés szerint pörköltnek csinálod, akkor, pirospaprika, kömény, kis fokhagyma és összeforralod.
a tokányféle, akkor nem kell p.paprika, csak a csíkokra vágott hús, ízlés szerinti zöldséggel, fűszerrel, és a végén tejföllel, vagy tejszínnel, esetleg mustárral is ízesítve.
nokedli, tarhonya, rizs, tészta is lehet köret.
ledarálod, 1-2 keménytojást is darálsz utána, egy kis vajjal, tejföllel, mustárral, fűszerekkel ( reszelt hagyma,só, bors, majoranna,őrölt kömény ízlés szerint) egy pástétomszerű állagra kevered.ízlelgesd, hogy miből, mennyi elég.
friss, vagy pirított kenyérrel finom vacsora lehet belőle..
persze, hogy módosul. más lesz, min friss nyers csirkéből. de már írtam, hogy egyik legjobb "újrahasznosítási" lehetőség a pörköltalapra való föltevése a már egyszer megsült csirkének. ebben sok nedvességet visszakaphat és ehetővé válik.
csinálj 2 közepes hagymából egy jó dús pörköltszaftot, ebbe tedd a sülthúst szeletben vagy csíkokra vágva, és
szép lassú tűzön, a folyadékot apránként pótolva forrald össze. legyen ideje, hogy megszívja magát.
utána, ha már omlósnak érzed a húst, kiveszel a szaftból, elkevered tejföllel és visszarakod a húsra. még pár percig együtt főjön az egész, de nagyon lassan,és majd
megírod, hogy milyen lett:))
"csodálatos" lett, a kutyák értékelni fogják :D
Kegyetlenül undorítóan néz ki és még az íze is rossz lett. :( Konkrétan szanaszét főtt a hús. :/
legalább a kutyiknak jó napjuk lesz:)
ne keseredj el, ez egy tanulópénz volt.próbáltuk többen is menteni a menthetőt, de mindig sikerül.
Nem keseredtem el, kell a kutyáknak is az ennivaló :))
Koleszos vagyok, Anyu sütötte még otthon, aztán elküldte. Már fura szaga volt, nem biztos, hogy romlott, így gondoltam csinálok belőle valamit. Amikor beletettem a tejfölt, bebizonyosodott, hogy nem esszük meg. :)
Szerencsére csináltunk paprikás krumplit is, így éhen nem maradunk. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!