Megmaradt száraz kenyérből mit lehet készíteni?
köményleveshez is jó :)
vagy beteheted a fagyasztóba
amikor kiveszed, és kiolvad megint puha lesz :)
Attól függ mennyire száraz, ha nagyon, akkor leginkább morzsának teheted el, nem kell feltétlenül daráló, egy reszelőn is lereszelheted (bár melósabb, ez tény).
Amúgy felhasználhatod zsemlegombócnak, fasírthoz, kenyérpuddingnak (pl. Queen of Puddings, de csak ha nem savanykás fehérkenyér), esetleg bundáskenyérnek, stb.
A megáztatott kenyeret jól kicsavarod. Teszel bele borsot,sót,kevés majorannát vagy bazsalikomot, reszelt sajtot,1-2 tojást. Összegyúrod, kifőzöd gombócnak. ( 4 zsemlényihez kell 10 dk sajt és 1 tojás) Ha szétesne,akkor egy kevés lisztet tehetsz hozzá.
Nagyszerű körítés minden szószos húshoz, vagy magában,tejfölösen sajttal megszórva is.
Még egy jó recept.
Főzz meg 8-10 tojást keményre,és vágd fel karikákra.
Egy kanál zsíron (olajjal nem olyan jó ízű)párolj meg vöröshagymát,majd tégy hozzá gombát,de legyen leve is. Lehet friss,vagy mirelit,vagy konzerv is. Sót,borsot,tárkonyt tegyél hozzá és főzd puhára.
Egy mikrózható tálat kenj ki vékonyan margarinnal,vagy zsírral.
A kenyérszeleteket mártsd tejbe vagy vízbe,de ne ázzon el. Törd apróbb darabokra.
Egy réteget tégy az edény aljára. Rá tojást, a gombát,lehetőleg ne sok lével. Folytasd,amíg a hozzávalókból tart. Felül kenyér legyen.
Házi tejfölt vagy főzőtejszínt keverd össze a gomba maradék levével és öntsd a rakottas tetejére.
Mikróban addig párold,amíg a levét elfövi.
Finom és nagyon laktató is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!