Baconbe tekert csirkemellet hogy csináljam, hogy ne legyen száraz a hús? Mit ajánlotok mellé? Salátát?
Először is: majdnem biztos, hogy kapsz majd olyan választ, miszerint "bármit csinálsz vele, száraz marad, mert a csirkemell ehetetlen, stb.", szóval ezt itt most előzzük meg. :D
Szerintem próbáld meg bepácolni néhány órára, vagy akár egy egész napra is, olajba, fűszerekbe, hagymával, fokhagymával.
A másik megoldás, amit el tudok képzelni, hogy sütőzacskóban sütöd, nekem az általában beválik még a csirkemellnél is. Csak befűszerezed, betekered baconbe, még zsiradék sem kell, beteszed a zacskóba, és puhára párolod. A végén szétvághatod a zsák tetejét, hogy megpiruljon a bacon.
Én salátával, esetleg vajas krumplipürével tálalnám - semmiképp sem rizzsel vagy sült krumplival, mert azok "száraz" köretek.
Remélem, sikerül, jó étvágyat hozzá. :)
Nem szoktam túlbonyolítani a dolgot, paradicsomot, uborkát, vörös- és lilahagymát, esetleg paprikát leöntök cukros-ecetes-vizes lével, összekeverem, állni hagyom 2-3 órát, és tálalom. Amit nagyon tudok ajánlani, az a tejfölös uborkasaláta, vagy esetleg a tzatziki.
De a baconos csirkemell mellé egyéb köretek helyett el tudok képzelni egy majonézes krumpli- vagy kukoricasalátát is.
(Első válaszoló voltam.)
fokhagymás joghurtba, vagy tejbe is áztathatod egy-két órát, abban is jól puhulnak a hús rostjai. utána egy kicsit letörölgeted, kikent tepsibe teszed a baconba tekert csirkemelleket. pirulásig sütöd. hamar megsül.
saláta is egyszerű. egy kígyóuborka héjastól kockákra vágva, hozzá 1-2 paprika, paradicsom, 1 lilahagyma, szintén kockákra illetve a hagyma vékonyra vágva, finoman sózva, borsozva és kecsappal nyakonöntve.Friss, ropogós, pikáns.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!