Sajtos roló készítése?
Sajtos rolót készítek hétvégén. A recept Olympia sajtot ír, ha nem kapok mivel helyettesíthetném ami hasonló? Valamint nincs roló sütőm, ezért a fólia tekerket fogom átfóliázni és azon sütöm meg a tésztát, de mennyi tésztát tekerjek fel rá és hogyan? Kicsit összeérjen a tészta ahogy tekerem? És kb. milyen széles csík legyen? A recept az alábbi:
hello! inkább vékony kb egy centis csíkokra vágd a tésztát, valóban kend meg mustárral nagyon vékonyan és úgy tekerd a virsli köré. de nem kell hogy fedjék egymást a csíkok, hézagosan is jó:)
majd kitapasztalod, és imádni fogjátok:)de ugyanúgy tojással kend le.
pussz:)
Gratulálok, szívből örülök, hogy minden sikerült. a Te kelt tésztás virslisedet is ki fogom próbálni.
további kellemes napot-pussz-:))
Köszi Szépen! :)
Virslis kifli
Hozzávalók:
2 dl tej
1 kk cukor
20 g élesztő
40 dkg liszt
4 ek olaj
csipet só
10 db virsli
1 tubus pizzakrém, én ez helyett paradicsom szószt készítettem.
1 doboz kukorica, én bacon kockát tettem rá
15 dkg sajt
Elkészítése:
Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és az élesztőt. 1o percig dagasztjuk,majd hagyjuk megkelni. Kinyújtjuk,nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kihúzogatjuk hosszúkás alakúra, majd megkenjük a pizzakrémmel, szórunk rá kukoricát, mindegyik cipóra teszünk egy virslit és reszelt sajtot. 10 perig hagyjuk pihenni,majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 5 perc múlva vissza vesszük 180 fokra és 20-30 percig sütjük.
Jó étvágyat! Majd írd meg hogy ízlett e? Pussz.
nagyon aranyos vagy, hogy részletesen leírtad. nagyon jól "hangzik" úgy is mindig bajba vagyok a mit is főzzek kérdéssel.
mégegyszer köszi, puszika:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!