Sutoben sult tejfolos sajtos cuccot tudnatok mondani? Valami nagyon fincsi receptet.
Amit az első válaszoló írt, az isteni finom, pláne hsa jól megpirul a sajt :)
De ez a sajtos csibe is finom:
hozzávalók 4 főre
• 550 g csirkemell filé
• 350 g félkemény sajt (tetszés szerint)
• 250 g natúr vajkrém
• só, bors
• 2 db tojás
• liszt
Ez egy egyszerű, könnyen elkészíthető, nagy konyhai jártasságot nem igénylő étel. Elrontani lehetetlen. Egyszóval biztos siker. Tetszés szerint variálhatjuk benne a sajtokat, szándékosan nem is tüntettem fel a hozzávalóknál a sajt fajtákat. Én most edámi, ementáli, maasdam és gouda sajtokkal bundáztam a csirkét. Természetesen egyfajta sajttal is készíthető, viszont többfélével finomabb. Ez az étel még egy nagy pozitívummal bír: langyosan és hidegen egyaránt kínálható, így például vendégség előtt egy nappal elkészíthetjük.
elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra, légkeverésen. Egy laposabb (kb. 5 cm magas, 20 cm x 20 cm-es) jénai tálat a vajkrém felével vastagon kikenünk.
2. A sajtot finom lyukú reszelőn lereszeljük. Amennyiben vastagabb a hús, a megmosott, szárazra törölt csirkemelleket hosszanti irányba félbevágjuk. A filéket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és a felvert tojásba mártjuk. Utána belehempergetjük a reszelt sajtba, a kezünkkel nyomkodjuk kicsit rá a sajtot, hogy rajta maradjon. Az így előkészített hússzeletet a kivajazott tál aljára fektetjük. Így folytatjuk, amíg a hús el nem fogy: a bundázott filéket szorosan egymás mellé helyezzük a jénaiba, két rétegben. A végén a maradék vajkrémet a sajttal borított csirkemellek tetejére tesszük.
3. Előmelegített sütőbe téve körülbelül egy óra alatt aranyszínűre sül.
Én ezt ajánlom, a neve kicsit sem túlzás, mi is imádjuk. :)
Az abbahagyhatatlan csirke egyszerű változata:
-csirkecomb
-liszt
-őrölt pirospaprika
-tappista
-tejföl
A csirkét megmosod, meghempergeted a lisztes pirospaprikás keverékben. Beleteszed a tepsibe, tejföllel lekened oldalról, és felülről jó vastagon. Rászórod a reszelt sajtot, és már sütheted is. Nálunk mindenki imádja. Nem ég le, nem kell plusz zsiradék bele. A hús puha, még idősek is könnyen megehetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!