Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sajtos roló készítése?

Sajtos roló készítése?

Figyelt kérdés

Sajtos rolót készítek hétvégén. A recept Olympia sajtot ír, ha nem kapok mivel helyettesíthetném ami hasonló? Valamint nincs roló sütőm, ezért a fólia tekerket fogom átfóliázni és azon sütöm meg a tésztát, de mennyi tésztát tekerjek fel rá és hogyan? Kicsit összeérjen a tészta ahogy tekerem? És kb. milyen széles csík legyen? A recept az alábbi:


[link]



2012. márc. 1. 11:33
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:

En trappista sajttal szoktam. A tésztát vágd fel csikokra és attól függ mekkora hosszú, amire tekered.Igen úgy tekerd, hogy összeérjen a tészta.

En egy új seprûnyelet(fa) feldaraboltattam az asztalossal és erre tekerek alufóliát és igy sütöm meg.

2012. márc. 1. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/29 anonim ***** válasza:

írja, hogy a kinyújtott lapot 10 centis sávokra kell vágni. azt kell ferdén 3 centís csíkokra vágni, azt a csíkot kell feltekerni.ha 30 centis a rövidebb oldala, akkor három csík jön ki, és attól függ milyen hosszúra nyújtottad, hogy abból mennyi csík jön ki.

én a folpack rúdjait vágtam 3 részre, azt vontam be alufóliával, és arra tekerem a tésztát,szorosan ferdén egymás mellé.én mondjuk csak kb 2 centisre vágom.

a krémhez bármilyen tömlős krémsajt jó. medve, camping stb.

mielőtt nekiállsz, nézd meg az andi konyháján lévő sajtos roló receptet is.

az is nagyon finom.

2012. márc. 1. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/29 anonim ***** válasza:
és ezek a folia tekerkék nem égnek meg a sütõben?
2012. márc. 1. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/29 anonim ***** válasza:

nem, nem. dupla fóliába tekerem és a két végét is behajtom, hogy ne a sima papír legyen.

kipróbáltam sütőpapírral is, de az elkezdett pirulni, szóval az nem vált be, de alufóliával tökéletes.

2012. márc. 1. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/29 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm! Ment a zöld kéz! Még annyit megírnátok, hogy amikor feltekeritek a tésztát akkor tepsibe helyezitek a hengert? És forgatjátok sütés közben? Előre is köszönöm.
2012. márc. 1. 16:45
 6/29 anonim ***** válasza:

tepsibe sütőpapírra, de nem forgatom, az alja is kellően megsül.

üdv.

2012. márc. 1. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/29 anonim ***** válasza:
tojássárgájával kend le a tetejét és nagyon forró elõmelegitett sütõbe tedd!
2012. márc. 1. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/29 anonim ***** válasza:
ez a receptben benne van, azért nem írtam külön:))
2012. márc. 1. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/29 A kérdező kommentje:
Köszi :)))) A receptet kb. egy hónapja olvastam el :)))) Most is csak a hozzávalókat, mert alig van időm bármire is. Úgyhogy hétvégén fogok nekiállni és akkor értelmezem majd a sorokat :) Tudom hülyén hangzik de kicsit strapás heteim vannak. Mindenkinek hálásan köszönöm a válaszokat! Üdv nektek és szép hétvégét hisz holnap végre péntek!!!!!
2012. márc. 1. 18:33
 10/29 anonim ***** válasza:
Addig irogattam ide, hogy én is megkivántem és az este elkészitettem, nagyon finom lett!
2012. márc. 2. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!