Sajtos roló készítése?
Sajtos rolót készítek hétvégén. A recept Olympia sajtot ír, ha nem kapok mivel helyettesíthetném ami hasonló? Valamint nincs roló sütőm, ezért a fólia tekerket fogom átfóliázni és azon sütöm meg a tésztát, de mennyi tésztát tekerjek fel rá és hogyan? Kicsit összeérjen a tészta ahogy tekerem? És kb. milyen széles csík legyen? A recept az alábbi:
En trappista sajttal szoktam. A tésztát vágd fel csikokra és attól függ mekkora hosszú, amire tekered.Igen úgy tekerd, hogy összeérjen a tészta.
En egy új seprûnyelet(fa) feldaraboltattam az asztalossal és erre tekerek alufóliát és igy sütöm meg.
írja, hogy a kinyújtott lapot 10 centis sávokra kell vágni. azt kell ferdén 3 centís csíkokra vágni, azt a csíkot kell feltekerni.ha 30 centis a rövidebb oldala, akkor három csík jön ki, és attól függ milyen hosszúra nyújtottad, hogy abból mennyi csík jön ki.
én a folpack rúdjait vágtam 3 részre, azt vontam be alufóliával, és arra tekerem a tésztát,szorosan ferdén egymás mellé.én mondjuk csak kb 2 centisre vágom.
a krémhez bármilyen tömlős krémsajt jó. medve, camping stb.
mielőtt nekiállsz, nézd meg az andi konyháján lévő sajtos roló receptet is.
az is nagyon finom.
nem, nem. dupla fóliába tekerem és a két végét is behajtom, hogy ne a sima papír legyen.
kipróbáltam sütőpapírral is, de az elkezdett pirulni, szóval az nem vált be, de alufóliával tökéletes.
tepsibe sütőpapírra, de nem forgatom, az alja is kellően megsül.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!