Sajtos pogácsa vagy sajtos rúd készítése, hogyan?
Figyelt kérdés
Vettem bolti leveles tésztát és abból szeretném elkészíteni, de fogalmam sincs hogyan kezdjek hozzá. Párom kívánsága volt.. :P Kezdő háziasszony vagyok, minden tippet, fortélyt szívesen fogadok.2009. nov. 14. 12:33
1/10 anonim válasza:
Nekem van egy tuti jó sajtos rúd receptem...de nem leveles tésztás:)) Nálunk a párom süti általában, isteni lesz:)
2/10 anonim válasza:
Szia!
Találtam Neked egy ilyen oldalt, a receptek között ott van a sajtos pogácsa is, de általánosságban a leveles tésztáról is olvashatsz!
Sok sikert a sütögetéshez!
3/10 anonim válasza:
A leveles tésztát nyujtsd ki késhát vastaságúra, kend meg picit megsózott nyers és kikevert tojássárgájával, szorj rá reszelt sajtot. Utánna vágd darabokra (1 cm x 5 cm), a sütöt melegitsd elö 200 fokra és a tepsire tett sütiket süsd kb 10 - 12 percig, amig kezd sárgulni a széle, ha megbarnul, akkor keserü lesz - ezért figyeld.
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Már csak annyit kérdeznék, hogy mit jelent a késhát nagyság? :P Tényleg nagyon kezdő vagyok. :)
2009. nov. 14. 13:57
5/10 anonim válasza:
Bocs, nem gondoltam erre: az étkezökésnek az éllel szembeni oldala - tehát nem az éle, kb. 2 mm.
Sok sikert!
6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :D így már értem, nemsokára el is készítem, remélem sikerül. :o)
2009. nov. 14. 14:07
7/10 A kérdező kommentje:
:) Na még egy kérdés: Ez akkor sütés közben megemelkedik, hogy kb. 2 mm-esre kell nyújtanom?
2009. nov. 14. 14:09
8/10 anonim válasza:
Igen, a levles tészta feljön, ha elég meleg a sütö, ezért kell elöször a sütöt felmelegiteni és a forró sütöben tenni a tepsit, nem együtt melegiteni.
9/10 anonim válasza:
Hát azért a 2mm nél picit vastagabbra kell.
10/10 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm a segítséget! :o)
2009. nov. 14. 16:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!