Maradék krumplipüréből fánk vagy pogácsa?
Figyelt kérdés
Valaki mondta,hogy a megmaradt püréhez tesz egy kis lisztet kinyújtja,pogácsát szaggat belőle és forró olajban kisüti.Nem emlékszem csak liszt kell hozzá vagy tojás is,valaki csinált már ilyet?2011. szept. 17. 11:15
1/3 anonim válasza:
igen, kell hozzá egy tojás, és annyi liszt amnnyit felvesz. vagy kis gombócokat formázva , forró zsiradékban kisütni, vagy rúdakat vágni, majd darabolni,
kroketté formázni, panírozni és úgy kisütni.bors, petrezselyem sokat dob rajta.ha kis fánkokat akarsz, akkor kézzel is ki lehet szaggatni a masszából és gömbölyűre formázni, ha krokettet, akkor kissé ki kell nyújtani, felvágni csíkokra, majd darabokra, és azokat kell kezünk között henger alakúra formázni.
mindegyik nagyon finom, mártásos húsok mellé.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm:))Remélem sikerül.
2011. szept. 17. 12:42
3/3 anonim válasza:
nekem erre konkrét receptem van, nagyon fini. kell hozzá kb. fél-3/4 liternyi krumplipüré, 10-15 dkg margarin, 2-3 ek tejföl, 2 tojás sárgája, 3-4 dkg élesztő felfuttatva 1dl cukros tejben, 1,5 teáskanál só, és kb. 50 dkg liszt. A pürét kicsit meglangyítom mikróban, így könnyebb vele bánni, az állagát a liszttel és/vagy a tejföllel tudod beállítani. 2x, 3x nyújtom, megvajazom a tetejét, picit pihentetem 2 nyújtás között 5 percet, majd szaggatom. tetejére sajtot teszek. 200 fokon 20-25 percig sütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!