Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Maradék krumplipüréből fánk...

Maradék krumplipüréből fánk vagy pogácsa?

Figyelt kérdés
Valaki mondta,hogy a megmaradt püréhez tesz egy kis lisztet kinyújtja,pogácsát szaggat belőle és forró olajban kisüti.Nem emlékszem csak liszt kell hozzá vagy tojás is,valaki csinált már ilyet?
2011. szept. 17. 11:15
 1/3 anonim ***** válasza:

igen, kell hozzá egy tojás, és annyi liszt amnnyit felvesz. vagy kis gombócokat formázva , forró zsiradékban kisütni, vagy rúdakat vágni, majd darabolni,

kroketté formázni, panírozni és úgy kisütni.bors, petrezselyem sokat dob rajta.ha kis fánkokat akarsz, akkor kézzel is ki lehet szaggatni a masszából és gömbölyűre formázni, ha krokettet, akkor kissé ki kell nyújtani, felvágni csíkokra, majd darabokra, és azokat kell kezünk között henger alakúra formázni.

mindegyik nagyon finom, mártásos húsok mellé.

2011. szept. 17. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm:))Remélem sikerül.
2011. szept. 17. 12:42
 3/3 anonim ***** válasza:
nekem erre konkrét receptem van, nagyon fini. kell hozzá kb. fél-3/4 liternyi krumplipüré, 10-15 dkg margarin, 2-3 ek tejföl, 2 tojás sárgája, 3-4 dkg élesztő felfuttatva 1dl cukros tejben, 1,5 teáskanál só, és kb. 50 dkg liszt. A pürét kicsit meglangyítom mikróban, így könnyebb vele bánni, az állagát a liszttel és/vagy a tejföllel tudod beállítani. 2x, 3x nyújtom, megvajazom a tetejét, picit pihentetem 2 nyújtás között 5 percet, majd szaggatom. tetejére sajtot teszek. 200 fokon 20-25 percig sütöm.
2011. szept. 17. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!