Finom töpörtyűs pogácsa?
Finom, kipróbált pogi receptet "keresek"!
Jómultkor készítettem töpörtyűs pogit, de olyan receptet próbáltam ahol a töpörtyűkrémet rá kell kenni a kinyújtott tésztára és hajtogatni, nyújtani, hajtogatni, nyújtani... kell 3-szor 4-szer. Megkínlódtam vele, mert ahogy nyújtottam (volna) kinyomtam a krémet, és csak kinlódtam vele, csak "nyúzgáltam".
Ha valaki tudna segíteni, egy egyszerű , és finom, omlós pogi recepttel azt megköszönném. Lehet élesztős, vagy sütőporos.
Előre is köszi!
Próbáld ki úgy, hogy ledarálod a töpörtyűt, a többi csináld ugyanúgy, mint a kenegetősnél, hajtogasd ezt is kétszer-háromszor, mostanában már én is így csinálom.
Receptem nincs, mert én nem méregetek soha, találomra szórok a nyújtódeszkára lisztet, teszek bele kis burgonyapürét (porból), margarint, a felfuttatott élesztőt, sót, őrölt borsot, tojást, kis tejfölt, a darált töpörtyűt. Összegyúrom, ha kevés a liszt még teszek hozzá, majd pihentetem fél órát, kinyújtom és hajtogaom, ezt megismétlem még 2szer. Nagyon finom kívül ropogós, belül lágy pogi lesz belőle.
Mi a pékségben mindig beledagasztjuk a zsiradékot /töpörtyűt is és a zsírt is/, mindig réteges lesz, mert a rétegek a hajtogatáson múlnak és az azok közötti pihentetésen.
És a legfontosabb, hogy a lisztet először a zsiradékkal jól el kell morzsolni /ez az alapja hogy a pogi réteges legyen/, és csak eztán rakj bele minden mást.
/egy pék/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!