Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem fincsi töpörtyűs...

Írnátok nekem fincsi töpörtyűs pogácsa receptet?

Figyelt kérdés
Előre is köszi.
2008. dec. 26. 18:18
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Fasza hogy átírtátok a kérdésemet mert én tőle vártam volna egy tuti receptet. Mivel ő a pék. Na mindegy. Leszarom.
2008. dec. 26. 18:55
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is átírják folyton... Ami isteni kb 60 dkg liszt, fele finom, fele rétes, 1.5 dl tej, abbal felfutattva élesztő és kb 40 dkg töpörtyű, só. Ezt összegyúrni, mármint a tésztát, bele annyi töpi krém hogy összeálljon (nem kell sok), majd pihentetni, megkenni, hajtogatni, a végén lekenni tojással. Mi szoktunk borst is tenni a töpörtyűhöz. Ízre majdnem olyan mint a fornettisnek, de jóval tömörebb, puhább.
2008. dec. 26. 19:06
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
2008. dec. 26. 21:26
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
2008. dec. 26. 21:26
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszi szépen.
2008. dec. 27. 12:38
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!!

1kg liszt,15dkg zsír,25dkg töpörtyű,5dkg élesztő,1 tojás,csipet cukor,3dkg só,bors ízlés szerint.

Jó sütést!!

Maszatka,a pék

2008. dec. 27. 13:10
 7/16 A kérdező kommentje:
Húúú Maszatka téged vártalak. Úgy is írtam ki a kérdést de sajnos átírták. Nagyon örülök hogy írtál. Köszi szépen! Ezt fogom megsütni. Gondolom ezt is hajtogatni kell? Majd hajtogatom. Köszi és BUÉK!
2008. dec. 27. 16:19
 8/16 anonim ***** válasza:
96%
Köszi,hogy rám gondoltál.Nagyon szívesen!!Hajtogathatod,de nem lényeges.Ha mégis hajtogatnád,akkor a zsíron kívül gyúrj össze mindent,majd hajtogatáskor a zsírt apránként kend bele.Ha a tészta keményebb kevés langyos víz v. tej mehet hozzá.
2008. dec. 28. 16:31
 9/16 anonim ***** válasza:
95%

Most miért a lepontozás???Így kell csinálni a pogit.

Aki lepontozott,írja le a saját receptjét a kérdezőnek,ha ennyire okos,és ne engem pontozgasson.

2008. dec. 28. 19:17
 10/16 A kérdező kommentje:
Maszatka! Ne is törődj senkivel! Te csak mindíg írd le a jó kis receptjeidet és a szakmai tudásodat is osztd meg velünk. Én nagyon örülök neki és mindíg olyan jókat írsz. Hát mivel kisbabám van ezért a sütést már kicsit lazábbra kell vennem mint az elmúlt években, úgyhogy inkább áthajtogatom max. 2x mert a zsírral kenegetés szerintem már nem fér bele az időmbe, főleg hogy egyedül vagyok folyton és a babám meg mászik minden felé. Mégegszer köszi szépen! És BUÉK!
2008. dec. 28. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!