Gyakorlott háziasszonyok segítenének a menü összeállításában?
9 napig kell reggelivel és ebéddel ellátnom 7 felnőtt férfit, akik nálunk fognak dolgozni. Már kigondoltam, hogy szerintem mi lenne a jó, Ti mit gondoltok róla?
1.nap
Reggeli: Főtt virsli
Ebéd: Tarhonyáshús
2.nap
Reggeli: Melegszendvics
Ebéd: Sült oldalas, sült krumpli
3.nap
Reggeli: Tükörtojás, sült szalonna
Ebéd: Sertéspörkölt tésztával
4.nap
Reggeli: Füstölt-főtt sonka, főtt tojás
Ebéd: Rakott krumpli
5.nap
Ebéd: Rakott zöldbab
6.nap
Reggeli: Melegszendvics
Ebéd: Rántott hús, kukoricás rizs
7.nap
Reggeli: Tükörtojás, sült szalonna
Ebéd: Fasirt, krumplipüré
8.nap
Reggeli: Füstölt-főtt sonka, főtt tojás
Ebéd: Gombapörkölt tésztával
9.nap
Ebéd: Székelykáposzta
Ezen felül természetesen lenne mindenhez kenyér, káposzta saláta, párolt vöröskáposzta, ecetes uborka, ketchup, mustár, majonéz.
Szerintetek ezek megfelelő étkezések lennének? Ha esetleg van jobb ötletetek, szívesen várom.
Valamint érdekelne, hogy ennyi embernek mennyi üdítővel és alkohollal (és milyennel?) készüljek?
Mindenki ingyen vállalja a segítséget, tehát szeretném, ha maximálisan meg lennének elégedve az ellátással. :-)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szerintem is jó nagyon az összeállítás.
Viszont gombapörkölt helyett én inkább egy jó kis csirkepörit adnék nekik. Az talán valamivel laktatósabb, meg nagyobb esély van, hogy mindenki szereti.
Egy-egy reggelit pedig lecserélhetsz esetleg ahogy már írták egyszer egy lecsóra, egyszer pl. kolbász, szalámi, sajt vaj kitéve, és ki miből akar venni. Egy virsli helyett lehet esetleg krinolin, vagy jobb fajta lecsókolbász.
a rakott zöldbabra és a gombára kérdezz rá,mert pl nálunk nem tudok olyat mutatni a családban aki megenné ezeket (pedig van bőven befogható jóerőben levő férfi,de mind inkább éhezne minthogy megegye ezeket...:D)
üdítő: bubimentes és bubisvíz legyen bőven,kell a folyadék ha nehéz a munka,izzadnak...
vegyél olyat amit ti is megisztok,igy max megmarad elfogy később nektek
szeszesital...ez tőlük függ...nálunk dolgoztak olyanok akik reggel 2 deci pálinka nélkül nem csináltak semmit,és olyan is,aki mondta hogy ha lehet tegyük hűtőbe,munka után kér egy fél decit,és nem többet
Az ételek jók és már sokan írtak előttem, de én az italhoz szólnék hozzá.Furcsállom is, hogy senki nem írta.
Munka után 1 üveg sört szinte minden munkás elfogad(na). (mármint szerintem).
Szia!
Szerintem nem muszáj szinte minden nap a "villás" reggeli,de egy egy nap valóban kéne egy tartalmasabb leves!
Ha "belepiszkálhatok",a rakott zöldbab helyett főzz palóclevest(az is zöldbabos),a gombapörkölt helyett egy szárnyas ragulevest jó sok gombával zöldséggel!
Különben jó kis tervezet!
Minden jót!:)
Jól összeállítottad a menüt. Ahogy már írták, jó kis magyaros kaják, a dolgozó férfiembernek pont ideális.
Annyi, hogy én a rakott zöldbabot biztosan kihagynám, mert azt nem biztos, hogy szeretik. Ha már rakott zöldség akkor inkább rakott kel.
Ha nem is minden napra, de legalább kétnaponta szerintem is lehetne valami leves. Ha én most kint dolgoznék a szabadban a hidegben, nagyon örülnék egy tál jó meleg levesnek. Ha a rakott zöldbab helyett mást csinálsz, a zöldbabot fel is használhatod egyik nap levesnek.
Azt nem tudom, milyen melegszendót szeretnél csinálni, de mivel pasikról van szó, mindenképpen jó húsos legyen.
Aztán hajrá, jó főzőcskézést!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!