Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyakorlott háziasszonyok...

Gyakorlott háziasszonyok segítenének a menü összeállításában?

Figyelt kérdés

9 napig kell reggelivel és ebéddel ellátnom 7 felnőtt férfit, akik nálunk fognak dolgozni. Már kigondoltam, hogy szerintem mi lenne a jó, Ti mit gondoltok róla?

1.nap

Reggeli: Főtt virsli

Ebéd: Tarhonyáshús

2.nap

Reggeli: Melegszendvics

Ebéd: Sült oldalas, sült krumpli

3.nap

Reggeli: Tükörtojás, sült szalonna

Ebéd: Sertéspörkölt tésztával

4.nap

Reggeli: Füstölt-főtt sonka, főtt tojás

Ebéd: Rakott krumpli

5.nap

Ebéd: Rakott zöldbab

6.nap

Reggeli: Melegszendvics

Ebéd: Rántott hús, kukoricás rizs

7.nap

Reggeli: Tükörtojás, sült szalonna

Ebéd: Fasirt, krumplipüré

8.nap

Reggeli: Füstölt-főtt sonka, főtt tojás

Ebéd: Gombapörkölt tésztával

9.nap

Ebéd: Székelykáposzta

Ezen felül természetesen lenne mindenhez kenyér, káposzta saláta, párolt vöröskáposzta, ecetes uborka, ketchup, mustár, majonéz.

Szerintetek ezek megfelelő étkezések lennének? Ha esetleg van jobb ötletetek, szívesen várom.

Valamint érdekelne, hogy ennyi embernek mennyi üdítővel és alkohollal (és milyennel?) készüljek?

Mindenki ingyen vállalja a segítséget, tehát szeretném, ha maximálisan meg lennének elégedve az ellátással. :-)

Előre is köszönöm a válaszokat!

2011. márc. 7. 18:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
A leves tényleg fontos lehet. Apám világ életében nehéz kétkezi munkát végzett, az egyetlen, amihez napi szinten ragaszkodik, a leves, a második nála is majdnem mindegy (néhány dolog van, amit nem szeret). Öcsém anno nem ette a levest. Azt mondta, ő fűszeres vizet nem kér. Mikor dolgozni kezdett, 180 fokos fordulatot vett nála a dolog és most már néha reggelire is azt eszik....
2011. márc. 7. 19:08
 12/21 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem is jó nagyon az összeállítás.

Viszont gombapörkölt helyett én inkább egy jó kis csirkepörit adnék nekik. Az talán valamivel laktatósabb, meg nagyobb esély van, hogy mindenki szereti.

Egy-egy reggelit pedig lecserélhetsz esetleg ahogy már írták egyszer egy lecsóra, egyszer pl. kolbász, szalámi, sajt vaj kitéve, és ki miből akar venni. Egy virsli helyett lehet esetleg krinolin, vagy jobb fajta lecsókolbász.

2011. márc. 7. 19:19
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

a rakott zöldbabra és a gombára kérdezz rá,mert pl nálunk nem tudok olyat mutatni a családban aki megenné ezeket (pedig van bőven befogható jóerőben levő férfi,de mind inkább éhezne minthogy megegye ezeket...:D)

üdítő: bubimentes és bubisvíz legyen bőven,kell a folyadék ha nehéz a munka,izzadnak...

vegyél olyat amit ti is megisztok,igy max megmarad elfogy később nektek

szeszesital...ez tőlük függ...nálunk dolgoztak olyanok akik reggel 2 deci pálinka nélkül nem csináltak semmit,és olyan is,aki mondta hogy ha lehet tegyük hűtőbe,munka után kér egy fél decit,és nem többet

2011. márc. 7. 19:42
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Az ételek jók és már sokan írtak előttem, de én az italhoz szólnék hozzá.Furcsállom is, hogy senki nem írta.

Munka után 1 üveg sört szinte minden munkás elfogad(na). (mármint szerintem).

2011. márc. 8. 04:09
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem nem muszáj szinte minden nap a "villás" reggeli,de egy egy nap valóban kéne egy tartalmasabb leves!

Ha "belepiszkálhatok",a rakott zöldbab helyett főzz palóclevest(az is zöldbabos),a gombapörkölt helyett egy szárnyas ragulevest jó sok gombával zöldséggel!

Különben jó kis tervezet!

Minden jót!:)

2011. márc. 8. 09:59
 16/21 anonim ***** válasza:
Még annyi észrevételem lenne,hogy csupa magyaros ételt írtál,azoknál meg kevés jobb van(ha van egyáltalán)!:)
2011. márc. 8. 10:02
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó, bár én az egyik reggeli főtt virslit lecserélném pl. kőrözöttre, abból is lehet jó sokat csinálni, friss kígyóuborkával.
2011. márc. 8. 10:13
 18/21 anonim ***** válasza:
Remek menü! Én is sokallom a tojásokat,de a férfiember szereti! Gondoltál esetleg tepertőre,pörcre reggelire még? Meg zöldségre(lilahagyma,erőspaprika,uborka,paradicsom) a reggeli mellé. Amúgy jó ennivalók. biztos nem lesz panaszuk.
2011. márc. 8. 14:02
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Jól összeállítottad a menüt. Ahogy már írták, jó kis magyaros kaják, a dolgozó férfiembernek pont ideális.

Annyi, hogy én a rakott zöldbabot biztosan kihagynám, mert azt nem biztos, hogy szeretik. Ha már rakott zöldség akkor inkább rakott kel.

Ha nem is minden napra, de legalább kétnaponta szerintem is lehetne valami leves. Ha én most kint dolgoznék a szabadban a hidegben, nagyon örülnék egy tál jó meleg levesnek. Ha a rakott zöldbab helyett mást csinálsz, a zöldbabot fel is használhatod egyik nap levesnek.

Azt nem tudom, milyen melegszendót szeretnél csinálni, de mivel pasikról van szó, mindenképpen jó húsos legyen.

Aztán hajrá, jó főzőcskézést!!

2011. márc. 9. 12:38
 20/21 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Sikeresen túl jutottunk az elmúlt 9 napon, és szerencsére mindenki elégedett volt a menüvel. A levesben tényleg igazatok volt, szükség volt rá, úgyhogy minden másnap főztem 2 napra valót.
2011. márc. 22. 16:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!